5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Heyelan yol çökertti

TEKİRDAĞ'DA HEYELAN

Tekirdağ merkeze bağlı Yeniköy'de 2 gündür devam eden sağanak yağış nedeniyle yolda heyelan meydana geldi. Yeniköy ile Uçmakdere köyleri arasında yol ulaşıma kapandı.

Alınan bilgilere göre, Tekirdağ şehir merkezinin 25 kilometre uzaklığında Yeniköy'de heyelan meydana geldi. Gece 02.00'da meydana gelen heyelan nedeniyle Yeniköy-Uçmakdere köylerine ulaşım sağlanamıyor. Heyelan, Ganos Dağı eteklerinde Mermer Deresi'nin geçtiği mevkiinde 30 dekarlık alanda etkili oldu. Heyelan nedeniyle asfaltın parçalandığı Yeniköy mezrası ile Mermer mahallesi arasında ulaşım sağlanamıyor. Tepelerde bulunan toprakların 10 metre kaydığı Mermer mevkiinde, heyelan nedeniyle büyük kayalar ve

ağaçlar yerinden söküldü. Heyelanın telefon ve elektrik direklerini devirmesi nedeniyle de Yeniköy ve Uçmakdere'ye elektrik ve telefon hizmetleri verilemiyor. Ayrıca heyelanın yaşandığı alanda su borularının kırılması ve patlaması sonucu Naip Köyü, Çanakçı Köyü ve Mermer Köyüne su verilemiyor.

Tekirdağ Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, gece yarısı meydana gelen olayda can kaybının yaşanmadığını söyledi. Yel, "Gece saat 02.00 sıralarında büyük bir gürültüyle köydekilerin de hissedebileceği bir şekilde bir toprak kayması meydana gelmiş. 30 dekarlık alanda etkili olan heyelan nedeniyle Yeniköy ve Uçmakdere köylerinde giden yok kapandı. Bu köylere alternatif ulaşımı sağlayan Kumbağ yolunda iyilileştirme çalışması yapıyoruz. Ulaşım bu yoldan sağlanacak. Naip Köyü, Çanakçı Köyü ve Mermer köyü

Mezrasına su verilemiyor. Bu sorun da akşama kadar çözülecek. Ekiplerimiz yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor. Heyelan nedeniyle yol kapandı ekiplerimiz yeni yol güzergahı için çalışmalara başladı. Birkaç ay yolun tamamen çökmesini bekledikten sonra sert bir zemin üzerine yeni yol yapılacak. Heyelandan yerleşim alanları etkilenmedi, can kaybı yaşanmadı" dedi.

Yeniköy Muhtarı Metin Demirtaş ise köyde heyelanın sesini duyduklarını söyledi. Gece yarısı 02.00 sıralarında meydana gelen toprak kaymasının Ağustos ayından bu yana etkili olan sağanak yağışların neden olduğunu ifade eden Demirtaş, yerleşim alanlarında toprak kaymasının yaşanmadığını söyledi.

Köyün en yaşlılarından biri olan 76 yaşındaki Recep Mamuk ise daha önce böyle bir toprak kaymasının yaşanmadığını söyledi. Gece yarısı ses nedeniyle çok korktuklarını ifade eden Mamuk, "Ben şuanda 76 yaşındayım ilk defa böyle bir heyelan görüyorum. Burada bu kadar etkili heyelan ilk defa görülüyor. Ben bu yaşıma kadar bu kadar büyük toprak kayması görmedim. Gelen araçlar geri dönmeye başlayınca baktık ki yolda çökmüş" dedi.

Ayrıca Tekirdağ'da etkili olan sağanak yağış Hayrabolu İlçesi'nde Beşirtepe Deresini taşırdı. Malkara'da da derenin taşması sonucu Çeneköy'de 3 ev su baskınından dolayı zarar gördü.

TEKİRDAĞ'DA HEYELAN
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 15:43:01
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 21:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?