5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Hindular bayramlarını Çorlu'da kutladı

HİNDULAR BAYRAMLARINI ÇORLU'DA KUTLADI

Hindu Bayramları içinde en mutlu olanı olarak bilinen Divali Bayramı, Hindistan'dan 6 bin kilometre uzakta Çorlu'da da kutlandı.

Çorlu'da yaşayan Hindular, ülkelerinde festival havasında kutlanan Işık Bayramı'nı (Divali) kutladı. Çorlu'ya bağlı Velimeşe beldesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Polyplex Europa Polyester A.Ş. tarafından organize edilen etkinlik, Sans-Egal Restoran'da yapıldı. Kutlamalarda Polyplex fabrikasında çalışan Hintli personel ve aileleri doyasıya eğlendi. Hindistan'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Divali Bayramı'nda, Hintlilerin ışığın karanlığa, iyinin kötüye hakimiyetini kutladığı ifade edildi. Çorlu'da önceki senelerde de gerçekleştirilen kutlamanın geleneksel hale dönüştürüldüğü ve her yıl kutlandığı bildirildi.

Divali'yi kutlayan onlarca Hintli, havai fişek gösterisi ve ışık şovunu ilgiyle izledi. Polyplex firmasının Hintli çalışanları ve aileleri için düzenlediği kutlamalara katılan Hindular yöresel kıyafetlerini giyip, özel olarak hazırlanan yöresel yemeklerinden yedi. Yine yöresel müzikleri ile kendilerine özgü danslarını sergileyen Hindular gönüllerince eğlendi.

HİNDULAR BAYRAMLARINI ÇORLU'DA KUTLADI
HİNDULAR BAYRAMLARINI ÇORLU'DA KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:43:04
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 01:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?