3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Hırsızlık güvenlik kamerasına takıldı

Tekirdağ'da bir işyerine tornavida ile giren 2 kişinin 25 saniyede gerçekleştirdiği hırsızlık anı güvenlik kameralarına takıldı. İşyeri sahibini cep telefonu ile arayarak dışarı çıkaran hırsızlıklar, işyerinden 50 bin YTL değerinde cep telefonu, kontör ve kasadaki paraları alarak kayıplara karıştı. 

Tekirdağ'da sabah erken saatlerinde işyerine gelen Altuğ Varol, vitrine cep telefonlarını dizdiği sırada hemen yan tarafından bulunan köfteciden kendisini arayan birinin olduğunu öğrendi. Dükkanını kilitleyerek telefondaki şahıs ile konuşmaya başlayan Varol, kısa süre sonra birinin kendisini oyaladığını anlayarak telefonu kapattı ve işyerine döndü. İşyeri kapısının açık olduğunu gören Varol, güvenlik kameralarının kayıtlarını incelediğinde soyulduğunu fark etti. 

Tekirdağ'ın en işlek caddesinde meydana gelen hırsızlık olayı, işyerindeki 3 farklı güvenlik kamerası sayesinde saniye saniye görüntülendi. Güvenlik kamerası kayıtlarında ise işyerinin önüne gelen 2 kişinin tornavida kullanarak dükkana girdiği görülüyor. Hemen kasadaki paraları ve vitrindeki telefonları toplayan hırsızlar, 25 saniye içerisinde işi bitirerek dükkandan uzaklaşıyor. 

İşyeri sahibi Altuğ Varol ise yaşadığı hırsızlık olayını anlatarak, "Sabah dükkanı açarken yan taraftaki köfteciden beni çağırdıklarını söylediler. Köftecinin cep telefonundan beni arıyorlarmış. Dükkanı kapatıp gittim. Telefonun karşısındaki şahıs ben polis memuru Ahmet, Mehmet diye beni oyaladı. Normal bir şahıs olmadığını anladığımda dükkanın soyulacağını düşünmedim ama kapattım telefonu. O ara dükkana geldiğimde kapı açıktı. Dükkanın soyulduğunu fark ettim. Çantamda ve vitrinde ne kadar cep telefonu varsa götürdüler. Kasamızdaki nakit karamı, konturlarımı götürdüler. Yaklaşık 25 saniyede dükkanı soyup soğana çevirdiler" diye konuştu. Tahmini olarak 50 bin YTL'lik zararı olduğunu söyleyen Varol, "Yılbaşını tam yaptık yani" dedi. 

Güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen polis, hırsızlıkla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 15:44:14
Güncelleme :1 Ocak 2008 Salı 15:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?