15
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

'Huzur 59' operasyonu

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehrin huzurunu sağlamak amacıyla hafta sonu bir dizi operasyon düzenledi. 'Huzur 59' adı verilen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. 8 işyeri ise eksik evrakları nedeniyle geçici olarak kapatıldı. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü aldıkları mahkeme kararı ile şehrin birçok noktasında trafik kontrollerinin yanı sıra bar ve eğlence mekanlarında asayiş uygulaması yaptı. Eğlence mekanları tek tek dolaşan polis ekipleri, kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Kavşaklarda şüpheli görülen araçları durduran trafik ekipleri de araçlarda arama yaptı. Uygulama gece yarısında sona erdi. 

Huzur operasyonu sonucunda toplam 557 kişi hakkında inceleme yapılırken, çeşitli suçlardan aranan toplam 5 kişi gözaltına alındı. Bir internet cafe ruhsatsız faaliyet göstermekten, 1 kahvehane, 1 içkili lokanta ile ruhsatsız satış yapan işyeri ile 18 yaşından küçükleri bulunduran dernek lokali geçici olarak kapatıldı. 

Emniyet Müdürlüğü'nce oluşturulan 33 ayrı ekip ile 228 polis memurunun katıldığı operasyonda kusurlu görülen 17 araç sürücüsüne toplam 2 bin 212 YTL para cezası kesildi ve 2 araç trafikten men edildi. 4 araç sürücüsü alkollü araç kullanmak suçundan bir sürücü ise ehliyetsiz araç kullanmak suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 14:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?