3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

İçme suyuna mazot karıştığı iddiası

Aksaray'da günlerce kaynağı bulunamayan bir salgın nedeniyle 12 bin kişinin zehirlendiği olay henüz güncelliğini korurken, Çorlu'ya bağlı Seymen köyünde de içme suyu şebekesine mazot karıştığı iddiası ve sulardaki koku tedirginliğe neden oldu. 

Çorlu'ya bağlı 500 hane ve 2 bin nüfuslu Seymen köyünün şebeke suyu kuyusuna mazot karıştığı iddia edildi. 

Musluklarından akan suyun bir haftadır koktuğunu söyleyen vatandaşlar, ilk raporun içilemez olmasına aldırış etmeden suları bardak bardak içti. Yaklaşık 2 bin nüfusa sahip Seymen Köyü`nde gündeme gelen suya mazot karıştığı iddialarını yerinde incelemek üzere köye beraberinde İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Ergin ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Akif Topaloğlu ve görevliler ile birlikte gelen Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, köy muhtarı Kenan Fidan'dan konuya ilişkin bilgiler aldı. 

Seymen köyünün su deposu ve köydeki bazı çeşmelerden alınan su numunelerinin içilemez olduğunun tespit edilmesinin ardından köyden detaylı inceleme için ikinci kez su numuneleri alındı. Sudaki kokunun kaynağının mazot mu yoksa kükürt mü olduğunun ve içilip içilemeyeceğinin net olarak ortaya çıkana kadar su kuyusunun içme sularında kullanılmaması talimatını veren Kaymakam Dursun, "Biz bu numunelerin sonucunu alana kadar, suyu içme suyu olarak kullanmamaya devam edeceksiniz. Eğer bu sonuçlar hala riskli ise ebediyen bu suyu içmek için kullanmayacaksınız. Yıkamada, temizlemede hayvan içiminde kullanabilirsiniz bunda bir sakınca yok" dedi. 

Köy Muhtarı Kenan Fidan ise sudaki kokunun bölgenin özelliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri sudaki koku nedeniyle köydeki bazı çeşmelerden su numuneleri aldı. Sudaki kokunun depremlerin ardından ortaya çıktığını öne süren bazı köylüler ise sağlıklarını hiçe sayarak 'içilemez' raporuna rağmen musluklardan akan suyu bardak bardak içmeye devam etti. İçme suyundaki koku nedeniyle Seymen'deki 500 tonluk su deposu önceki gece geç saatlerde tahliye edilmiş, köy korucularının nezaretinde tarlaya akıtılan su çevrede de keskin kokuların yayılmasına neden olmuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 18:22:44
Güncelleme :28 Mayıs 2008 Çarşamba 18:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?