3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'İnsanlık ayıbını' Vali engelledi

Tekirdağ'da sokakta yaşayan yaşlı adamı kötü kokuyor diye kimse almak istemedi. 

Polis karakolu, huzurevi ve otelleri gezen yaşlı adam Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın talimatı ile tedavi ve bakıma alındı. Vali Doğan, yaşlı adama yapılan insanlık ayıbını engelledi. 

Tekirdağ sokaklarında, park ve bahçelerde yaşayan 70 yaşındaki yaşlı adam Tekirdağ Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından fark edildi. Gece yarısı sokakta uyumaya çalışan yaşlı adam adını bile söyleyemeyecek durumdaydı. Gece yarısı zabıta ekiplerinin götürdüğü karakolda 'içeri alamayız' cevabı ile karşılaşan ekipler bu kez de huzurevini denedi. Yırtık kıyafetleri, yaralı kafası ile adeta dilenci görüntüsündeki yaşlı adam için huzurevi de çözüm olmadı. Huzurevindeki yetkililerin 'yerimiz yok, alamayız' demeleri üzerine Tekirdağ Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan aylarında iftar çadırı olarak kullanılan boş bir arazide yaşlı adamı kaderine terk etti. 

Gazeteciler durumu Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'a iletti. Yaşlı adamın bakımı için gerekli her şeyin yapılacağını kaydeden Vali Doğan, yaşlı adamın kaderine terk edildiği çadırdan alınarak bakılması talimatını verdi. Vali Doğan'ın talimatı ile çadırdan alınan yaşlı adam üzerinde 350 YTL çıkmasına rağmen konuşmakta zorluk çekti. İsmini dahi söylemeyen yaşlı adam polis memurlarının eşliğinde Tekirdağ merkezindeki bir otele yerleştirilmek istendi. Ancak otel sahibi boş yeri olmadığı gerekçesiyle yaşlı adamı otele almak istemedi. Bunun üzerine yaşlı adam Çarşı Polis Merkezi'nde konuk edildi. 

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, yaşlı adamın Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek Tekirdağ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bakılacağını söyledi. Birkaç gün önce İstanbul'dan geldiği tahmin edilen yaşlı adamın ailesi tarafından Tekirdağ'a bırakıldığı tahmin ediliyor. Polis, üzerinden kimlik çıkmayan ve konuşamayan yaşlı adamın ailesine ulaşmaya çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 13:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
00000 IP: 78.181.28.xxx Tarih : 14.10.2008 18:22:00

devlet hastanesi ağız ve diş sağlığı kısmında kayıp ihbarı var. alzaymıer hastasıymış kayıp kişi, bir karşılaştırırmısınız yaşlı adamla kayıp ilanı oln şahsı?