3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Işık ihlali kaza getirdi: 2 yaralı

Tekirdağ'da aşırı hız nedeniyle kırmızı ışıkta durmayan araç yeşil ışıkta geçmeye çalışan başka bir otomobile çarptı.

İki kişinin yaralandığı kaza da araç içerisinde sıkışan yaşlı kadın itfaiye erlerinin uzun süren çalışmalarının sonunda araçtan güçlükle çıkarıldı.

Kaza, dün gece 23.30 sıralarında Tekirdağ Cumhuriyet Kavşağı'nda meydana geldi. Gökhan Dursun (25) yönetimindeki 59 AR 525 plakalı otomobil sahil caddesinde aşırı hız nedeniyle kırmızı ışık ihlali yaptı.

Bu sırada yeşil ışıkta Cumhuriyet Meydanı'na dönmek isteyen Yaşar Aksöz (66) yönetimindeki 59 SD 377 plakalı otomobil ile çarpışan Gökhan Dursun, aydınlatma direğine çarparak durabildi. Yaşar Aksöz'ün aracı ile kaldırımlara vurarak durdu. Çarpmanın etkisi ile araçta bulunan Yaşar ve Ayşe Aksöz (63) çifti
otomobilde sıkışarak yaralandı.

Olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri araç içerisinde sıkışmış olan Ayşe ve Yaşar Aksöz çiftine ilk müdahalesini yaparak araçtan çıkarılmalarını bekledi. Kaza kırım aracı ile olay yerine gelen Tekirdağ Belediye İtfaiye ekipleri ise kapıları levye ile açmaya çalıştı. Uzun süre levye ile kapıyı açmaya çalışan ekipler daha sonra kapı kollarını keserek yaralı olan Ayşe Aksöz'ü araçtan çıkardı. Diğer aracın sürücüsü Gökhan Dursun ve iki arkadaşı kazayı yara almadan atlattı.

112 Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansa konulan Aksöz çifti Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatılan Sahil caddesi araçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aksöz çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazanın kırmızı ışık nedeniyle meydana geldiğini anlatan vatandaşlar Gökhan Dursun'un kullandığı aracın kırmızı ışıkta geçerek, Aksöz çiftine çarptığını söyledi. Sürücü Gökhan Dursun, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 11:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?