5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

İsrailli işadamından Çorlu'ya okul

İSRAİLLİ İŞADAMININ YAPTIRDIĞI OKULDA EĞİTİME BAŞLANDI

Çorlu'da doğan İsrailli işadamı İsak Pinhas ve eşi Furtuni Pinhas tarafından yaptırılan ilköğretim okulu eğitim ve öğretime başladı.

İsrailli Furtuni ve İsak Pinhas Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yaptırılan Furtuni ve İsak Pinhas İlköğretim Okulu, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı itibariyle eğitim ve öğretime başladı. Yapımına 2009 yılında başlanılan ve 2010 yılı başlarında inşaatı tamamlanarak eğitim ve öğretime hazırlanan okulda ilk ders zili çaldı.

Okulun eğitime başlamasıyla birlikte İsrail'den arayarak öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyen çift, heyecanla bekledikleri günün gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını, en kısa sürede Çorlu'ya gelerek öğrencilerle kucaklaşmak istediklerini ifade etti.

Pinhas ailesi daha sonra Okul Müdürü Oktay Kaplan ve Okul Aile Birliği Başkanı Altan Alkoç ile görüşerek okul ile ilgili bilgi aldı. Okul Aile Birliği Başkanı Altan Alkoç yaptığı açıklamada, "5 yaşa anaokulu öğrencileri de dâhil 620 öğrencisi bulunan okul'da 32 personel hizmet veriyor. Tüm sınıflarında dokunmatik Online Akıllı Tahta ve Interaktif Eğitim Sistemi bulunan Furtuni ve İsak Pinhas İlköğretim Okulu'nda 30 kişilik sınıflarda eğitim ve öğretim veriliyor. Okul aile birliği ve okul idaresi olarak öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim verilebilmesi için bütün hazırlıklarımızı tamamlayarak eğitime başladık. Bu yıl ilk defa eğitime başlayan okulumuzu yaptıran Furtuni ve İsak Pinhas'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize de başarılar diliyorum" dedi.

İSRAİLLİ İŞADAMININ YAPTIRDIĞI OKULDA EĞİTİME BAŞLANDI
İSRAİLLİ İŞADAMININ YAPTIRDIĞI OKULDA EĞİTİME BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 16:26:03
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 18:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?