5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

İthal kurbanlıklar elde kaldı

İTHAL KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık ihtiyacını karşılamak üzere ithal edilen ve Çorlu'da satışa sunulan binlerce kurbanlık koyun elde kaldı. Çamur deryasını andıran alanda bekletilen kurbanlıklar Anadolu'ya sevk edilmeyi bekliyor.

Çorlu'ya bağlı Ulaş beldesinde kurulan alana Kurban Bayramı öncesinde getirilen 70 bin kurbanlık koyun halen satılmayı bekliyor. Yıldırım Dış Ticaret Firması tarafından Avustralya'dan ithal edilen kurbanlık koyunların 20 bine yakınının yer darlığı nedeniyle halen Türkiye'ye getirilen gemide bekletildiği alanda ise 70 bine yakın koyun bulunduğu kaydedildi. Yıldırım Dış Ticaret firmasının sahibi Nurettin Yıldırım, kurban bayramının sona erdiğini ancak hayvanların sevkine izin verilmediğini dile getirerek,

"Tek sıkıntımız İstanbul Tarım İl Müdürlüğü ve Hayvan Sağlığı Şubesinin gerekli sevkiyat izinlerini vermemesi. Açık alanda bekleyen koyunlar, yağmurda telef olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

Yıldırım, "Bu hayvanları devlet için, kurbanlık için getirdik. Yeterlidir ve artmıştır. Sorunumuz ise kurban bitti diğer yerlere sevk edilmesi gerekiyor. Yağmur yağarsa perişan oluruz. Her tarafa sevk yaptığımız zaman bir sorunumuz kalmıyor. Ancak bazı engellemelerle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

150 bin baş hayvan getirildiğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, "100 bin baş hayvanımız var. Gemide de 20 bin baş hayvanımız var. Kurban ihtiyacı karşılandı, kurbanda sıkıntı kalmadı. Hayvanlar burada, millette devlette görsün" şeklinde konuştu.

Yıldırım kalan hayvanları piyasaya süreceklerini, kilogramını 8,5 TL`den sattıklarını ve söz verdikleri için de hiç değiştirmediklerini söyledi.

İTHAL KURBANLIKLAR ELDE KALDI
İTHAL KURBANLIKLAR ELDE KALDI
İTHAL KURBANLIKLAR ELDE KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2010 Perşembe 14:56:02
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 18:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?