3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Kaçak göçmen operasyonu

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, jandarma ve polis ekiplerinin rutin denetimleri sırasında Malkara ilçesi girişinde ve Tekirdağ merkezinde Afganistan, Filistin ve Irak uyruklu toplam 50 kaçak göçmen ve 4 sürücünün yakalandığını söyledi. 

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde araçlar üzerinde rutin denetim yapan jandarma ekipleri 34 UL 2678 plakalı minibüsü durdurdu. Minibüste yapılan incelemede aralarında bebeklerin de olduğu 10 erkek, 4 çocuk ve 7 kadın olmak üzere toplam 21 kişi yakaladı. Minibüsün hemen arkasında olan 34 BT 3683 plakalı başka bir minibüste ise 7'si çocuk, 5'i kadın, 7'si erkek olmak üzere toplam 19 kişi daha yakalandı. 

Denetimleri gören iki sürücü ise şehir merkezi istikametine doğru kaçtı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü 06 BJ 9452 plakalı minibüs ise şehir merkezinde polis tarafından yakalandı. Araç içerisinde 6 erkek, 4 kadın toplam 10 Filistin uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Denetimden kaçan diğer 34 UT 7977 plakalı minibüs ise şoförü ile birlikte şehir merkezine girişte polis tarafından yakalandı. 

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Emniyet Müdürü Cemil Demir ve Jandarma Komutanı Ali İnlek ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek toplam 50 kaçak göçmen ile 4 sürücünün gözaltına alındığını söyledi. Kaçak göçmenler için denetimlerin sıkılaştırıldığını ifade eden Vali Doğan, yakalanan kaçakların Afganistan, Filistin ve Irak uyruklu olduğunu söyledi. Vali Doğan, "Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda 40 kişi Malkara ekiplerimizce, 10 kişi de Tekirdağ merkezindeki polis ekiplerince yakalandı. 

Daha önceleri kaçakları yakalıyorduk ancak sürücü ve kılavuzları araçları bırakarak kaçıyordu. Bu uygulamada kaçaklar ile birlikte sürücüleri de ekiplerimiz tarafından yakalandı. Olayla ilgili olarak Malkara'da yakalanan 40 kişi ifadelerinin ardından Malkara Adliyesi'ne, Tekirdağ merkezinde yakalananlar ise Tekirdağ Adliyesi'ne çıkarılacak. Daha sonra da sınır dışı işlemleri başlatılacak" dedi. 

Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen kaçakların ilk ifadelerinde İpsala Sınır Kapısı'na gidebilmek için 5 bin dolar para ödediklerini söyledikleri öğrenildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından sorgulanan aralarında 4 kadının da bulundu Filistin uyruklu 10 kaçak, barınma evine, sürücüler ise Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?