5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Kaçakçılara geçit yok!

TEKİRDAĞ'DA TARİHİ ESER OPERASYONLARI

Tekirdağ'da iki ayrı işyerine yapılan operasyonlarda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin sahibi R.Ş. isimli şahsın elinde çok sayıda tarihi eser olduğu ve satmak için müşteri aradığı yönünde bilgiye ulaşan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri hemen harekete geçti.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından işyerine yapılan baskında, 380 adet çeşitli ebatlarda sikkeler, 98 adet metal obje, 29 adet pişmiş toprak seramikler, 15 adet sarı renkli madeni para, 10 adet üzerinde figür ve yazılar bulunan metal sikkeler, 11 adet taştan yapılmış para, 14 adet yüzük, 5 adet yontularak alet şekli verilmiş çeşitli ebatlarda taş, 4 adet küpe, 1 adet bakır taş, 1 adet kabartma şeklinde at ve atın önünde bir bayan figürünün bulunduğu mermer taş, 1 adet kan oluklu kılıç, 1 adet kazma ve 1 adet kürek ele geçirildi. İşyeri sahibi şüpheli R.Ş. ise gözaltına alındı.

Öte yandan Malkara ilçesinde M.Ç. isimli şahsın işyerinde yapılan aramada bin 79 adet değişik çapta sikke, 11 adet metal obje, 9 adet yüzük,1 adet heykel, 1 adet çan, 3 adet tabak, 6 adet küpe bulunarak el konuldu. İşyeri sahibi ise gözaltına alındı. Şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

TEKİRDAĞ'DA TARİHİ ESER OPERASYONLARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 14:01:02
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 14:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?