7
Mayıs
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Kaçakları taşıyan otobüs devrildi: 3 ölü 25 yaralı

İçinde 36 Iraklı yolcunun bulunduğu otobüs, bankete düşünce kontrolden çıkıp korkuluklara çarptı. Askıda kalan otobüste bulunan 3 Iraklı öldü, 25 Iraklı yaralandı. 5 Iraklı ise kazadan sonra kayıplara karıştı.

Tekirdağ’dan Edirne yönüne gitmekte olan, Hüseyin Gürsoy yönetimindeki, 34 TZ 5480 plakalı otobüs, saat 18.30 sıralarında, Tekirdağ-Malkara Karayolu üzerindeki İnecik Köyü Köprüsü’ne geldiğinde kontrolden çıktı. Duble yol çalışmaları nedeniyle düzenlenmekte olan yolda, bankete düştüğü için kontrolden çıkan otobüs, yol kenarındaki korkuluklara çarptıktan sonra köprünün üzerinde askıda kaldı.

Korkuluklarda asılı kalan otobüste bulunan 3 Iraklı çarpmanın şiddeti yüzünden otobüsten düşerek hayatını kaybetti. Yolculardan 25’i ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan 22’si Tekirdağ SSK ve Tekirdağ Devlet Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yolculardan 5’inin olaydan sonra kayıplara karıştığı, 6 yolcunun ise jandarma karakoluna götürüldüğü öğrenildi. Karakola götürülen Iraklılar’dan 3’ünün daha yaralı olduğu belirlendi. Bu yolcuların da hastaneye gönderilmesiyle, yaralı sayısı 25’e çıktı.

Otobüste bulunan 36 Iraklı mültecinin pasaportlarında Türkiye vizesinin olduğu, ancak yasadışı yollardan yurtdışına kaçmak istedikleri belirtildi. Iraklılar’ın savaş yüzünden ülkelerinden kaçtıkları ileri sürüldü.

Kazada yaralan 25 kişinin isimleri şöyle: L. Hama, R. Abdulkadev, H. Shinka, H. Karim, M. Hav, Abdulkadir Ajah, R. Abdulkadev, M. Fatullah, A. Majeed, Muhammet Mahmut, J. Javker, Hamn Abraham, Ahmet Muhammet, Muhammet Hazım, Soran Ömer Ali, Sogan Muhammet Emin, Soran Horan Muhammet, Abdulhamit Mahmut, Asu Arif Celal, Ceber Abdullah Kadir, Abdullah Ahmet Ali, Arıvan Osman Abdullah, Edip Muhammet, Ali Abdullah Hıdır ve otobüs sürücüsü Hüseyin Gürsoy.

Yaralı yolcuların tedavilerinin sürdüğü, ölenlerin kimliklerinin tespiti ve kazadan sonra kaçan Iraklılar’ın yakalanması için soruşturma başlatıldığı bildirildi. Askıda kalan otobüs, polis ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

tekirdağ
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 09:53:40
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 17:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?