3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Kaçırılma oyununu polis bozdu

Çorlu'da bir işadamının kardeşinin, bankadan çektiği yüklü miktarda para ile birlikte kaçırıldığı iddiası üzerine harekete geçen polis, olayın düzmece olduğunu belirledi. 

Olaydan 10 gün sonra paralarla birlikte yakalanan işadamının kardeşi ile birlikte 7 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, Çorlu'da bulunan bir tül fabrikasının üç ortağından biri olan M.G.'nin kardeşi M.M.G. (43) şirket muhasebecisi A.B. adlı bayan ile birlikte 24 Ekim 2008 günü bankadan 350 bin YTL ve 50 bin dolar çekti. İddialara göre para dolu çantayla bankadan çıkan M.M.G. ve muhasebeci A.B., 34 BM 9038 plakalı araca bindi. Daha sonra elinde silahla otomobile binen bir kişi, M.M.G. ve A.B.'yi etkisiz hale getirdi. Bankadan yaklaşık 2 kilometre uzaklaştıktan sonra muhasebeci A.B.'yi ellerini kelepçeleyerek araçta bırakan silahlı kişi, M.M.G. ve para dolu çantayı alarak başka bir otomobille kayıplara karıştı. 

Vatandaşların yardımı polisi arayan muhasebeci kadın kendisi ile birlikte çalıştığı fabrikanın ortaklarından birinin kardeşi olan M. M. G'nin bankadan çektiği paralar ile kaçırıldığını, kendisinin ise elleri kelepçelenerek bırakıldığını söyledi. 

Araç içerisinde elde edilen parmak izlerinden birinin hırsızlık ve yağma suçlarından sabıkası bulunan S.L.'ye ait olduğunu belirleyen polis S.L.'yi gözaltına aldı. 

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri kaçırıldığı iddia edilen M.M.G.'nin izine İstanbul'da rastladı.

Gözaltına alınan S.L. ifadesinde, M.M.G.'nin isteği üzerine yine kendisinin verdiği silah ve kelepçeyi kullanarak kaçırılma oyununu oynadığını karşılığında da 800 dolar ile 200 YTL aldığını söylediği öğrenildi. 

Bunun üzerine araştırmalarını sürdüren polis ekipleri M.M.G. ile ona yardım eden 4 kişiyi İstanbul`da yakaladı. Yakalanan şüpheliler Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından "dolandırıcılık", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "suç uydurma" suçlamaları ile Çorlu Adliyesi'ne sevk edildi. 

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İşadamının kardeşi M.M.G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öte yandan, M.M.G.'nin ağabeyinin şirketine ait hesaptan çektiği 350 bin YTL ve 50 bin doların ise yaklaşık 400 bin YTL'lik kısmının ele geçirildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?