16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Kapalı cezaevi alarm veriyor

Tekirdağ Adliyesi Baro Başkanı Hasan Orta, Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nin kapasitesini fazlasıyla doldurduğunu belirterek, "200 kişiye hizmet vermek gerekirken bunun 2,5 katı bir kalabalığa hizmet vermek olanaksızdır, cezaevlerini ziyaretlerimizde bir yatakta 2 ya da 3 kişinin yatmakta olduğunu gördük" dedi. 

Tekirdağ Adliyesi Baro Başkanı Avukat Hasan Orta, Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nin son durumuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Tekirdağ'da adliye mensupları için hizmet binası sıkıntısı olduğunu belirten Orta, "Cezaevlerindeki senaryo çok daha kötü çok daha farklı. Hükümlü ve tutuklular 24 saatini orada geçiriyor. Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nin normal kapasitesi 200 kişiye hizmet verecek şekilde olması gerekirken zaruriyetler nedeniyle sayı 433 tutuklu ve hükümlüye çıkmıştır. 200 kişiye hizmet vermek gerekirken bunun 2,5 katı bir kalabalığa hizmet vermek olanaksızdır. Cezaevlerini ziyaretlerimizde bir yatakta 2 ya da 3 kişinin yatmakta olduğunu gördük.Bu sorunun bir an önce çözülmesini arzu ediyoruz" dedi. 

"Adalet Bakanı'yla kapalı cezaevinin durumunu birebir görüşmek, Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri Genel Müdürlüğüyle konu hakkında görüşmeler yapmak için girişimlerimiz var" diyen Orta, "Cezaevi sorunu kangren olmuştur. Bunun çözümü için Adalet Bakanlığı Silivri'de 15 bin kişilik F tipi ve kapalı cezaevi yapımı için girişimlerini başlatmıştır. 2008 yılında bunlar tamamlanacaktır. Çorlu, Çerkezköy, Şarköy de hizmet binalarımız bir facia buralarda acilen yeni hizmet binalarına ihtiyaç var. Vergi ödemede Türkiye sekizincisi olduk. Namık Kemal Üniversitemiz açıldı. Vergi ve İdare Mahkememiz de geri geldi. Arzumuz Bölge İdare Mahkemesinin de Tekirdağ'da açılmasıdır. Bölge İstinat Mahkemeleri'nin de Tekirdağ'a gelmesi şarttır" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 12:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UĞUR ARSLAN IP: 85.99.8.xxx Tarih : 3.12.2007 20:16:52

YARIN BAKIŞLI COCUKLAR Ne güzel düşünür ırmak gibi coşkun Denizlere sevdalı yarın bakışlı cocuklar Hep geleceği umut eyler ileriyi düşünür Denizlere sevdalı yarın bakışlı cocuklar Çalışır durmadan ilim yolunda yolcu Hem Devrimci hemde doguştan solcu Sanmaki bu yoldan cayıp dönecek Denizlere sevdalı yarın bakışlı cocuklar Gecmişin destanı yazılmış beyinlerine Bir aşk bir inac saplanmış yüreğine Kelepcede vurulsa tutulup bileğine Denizlere sevdalı yarın bakışlı cocuklar Herşeyi ilim bilim le cözüyor onlar İnsan olanla dostluk kuruyor onlar Yeter deyip meydanlarda yürüyor onlar Denizlere sevdalı yarın bakışlı cocuklar Ne bir baskı ne bir zulüm yıldıra bilecek Ne bir tehdit ne bir sürükast tüketecek Hep ileriye bir adım yürüyecek Denizlere sevdalı yarın bakışlı cocuklar Pir sultan diyen dilleri var yürekten Mahzuni gibi ozanları var gercekten Mecruhi uğur um hic korkmuyor ölmekten Denizlere sevdalı yarın bakışlı cocuklar söz=MECRUHİ UĞUR ARSLAN