3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Kapalı Cezaevi'nde açık görüş günü

Ergenekon operasyonu kapsamında Tekirdağ'da F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ve Ferit İlsever'i eşleri açık görüşte ziyaret etti. 

Sabah saatlerinde cezaevine önüne gelen Şule Perinçek ve Dr. Ufuk İlsever cezaevinde tutuklu bulunan eşlerini ziyaret etti. Şule Perinçek, eşi ile Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği kapatmama kararını konuştuklarını ifade ederek sorunun çözülmediğini söyledi. Şule Perinçek, "Doğu Perinçek ile Anayasa Mahkemesi'nin kararını konuştuk. Anayasa Mahkemesi sorunu çözemedi, ortada bıraktı. Türkiye açısından bir çözüm tartışılıyordu, çözümsüz bıraktı. Cumhuriyeti yıkacakları iktidarı teslim etti. Onların eline verdi" dedi. 

Ergenekon iddianamesinin fotokopilerinin eşine verildiğini anlatan Şule Perinçek, eşinin cezaevinde savunmasını hazırladığını ifade etti. Ergenekon iddianamesinde bir cümle okuduğunu belirten Perinçek "Neden içeride olduğumuz ilk birinci cümlede özetlenmiş. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı halkı isyana teşvik. Yani çok normaldir. Bir siyasi partiniz var sizin hükümeti ve yönetimi beğenmiyorsunuz. Buna bir seçenek oluşturmuşsunuz bir parti kurmuşsunuz. Bir siyasi partinin
görevidir bu. İktidarı beğenmediği için ayrı bir siyasi parti kurmuş ayrı bir program oluşturmuş. Sorunlar öyle değil böyle çözülür demişsin. Bu suç olabilir mi. Bir hukuk adamının yazacağı iddianame değil. Tek cümle, dolayısıyla inanın iddianameyi çevirerek okumak içimden gelmiyor. Utanıyorum ben onları okurken, herkesin kendi arasında yaptığı konuşmalar" şeklinde konuştu. 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının ortaya çıkmasına değinen Şule Perinçek, "O fotoğraflar döne dolaştıra yeniden yayınlanıyor. Ben dünya ve Türkiye siyasi tarihini yakından izliyorum. Herhalde bir fotoğraf bu kadar çok ortalıkta dolaşmamıştır. Onu binlerce kez izah edildi. Neden oraya gittiğini. Eğer Doğu Perinçek o zaman siyasi hakları yoktu bir gazeteci olarak gitti. Oraya gittiğinde bir gazete genel yayın yönetmeni olarak gitti. Diğer gazete yayın yönetmenleri gibi gitti. Ama diğerlerinden bir farkı vardı. Abdullah Öcalan henüz ya da onun temsil ettiği hareket Türkiye'den kopmamıştı. Ayağını denk alın Türkiye'den kopmayın, başka devletlerin kucağına oturmayın uyarısını yapmak için gitti" ifadelerini kullandı. 

Cezaevinde eşi Ferit İlsever'in sağlık sorunları olduğunu ifade eden Dr. Ufuk İlsever ise akciğerinde kitle oluşan eşinin tahliye edilmesi gerektiğini öne sürdü. Kendisinin de bir doktor olduğunu belirten İlsever, "Eşimin akciğerleri ile bir problemi var. 1,5 sene önce akciğerlerinde pırtı atmıştı, bir rahatsızlık geçirdi. Daha sonraki tetkiklerde orada bir kitle oluştuğu tespit edildi. Yapılan tetkiklerde bunun izlenmesi gereken bir oluşum olduğu söylendi. Bu amboliye karşıda kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyor. Bu ilacın dozunun burada ayarlaması yapılamıyor. Hem akciğerindeki ve böbrek üstündeki kitle tespit edildi, bunların yakın takibi ve teşhisi yapılması gerekiyor. Ciddi kilo kaybı var, iştahsızlık var. Bakın şimdi yeni yanından çıktım geldim. Hafta başından beri tekrar ateşi yükselmiş ve ağzından kan geliyor. Bu insanı burada tutmakla neyi bekliyorlar. Amaçları ne bunu anlamıyorum. Eşimin tahliye edilmesini istiyorum" şeklinde konuştu. 

Şule Perinçek ve Ufuk İlsever bir süre cezaevi otoparkında sohbet ettikten sonra cezaevinden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:01:32
Güncelleme :31 Temmuz 2008 Perşembe 16:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?