5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Kar kazaları beraberinde getirdi

TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tekirdağ'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Yağışlar nedeniyle şehir beyaza bürünürken, çok sayıda TIR yolda kaldı, onlarca maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Tekirdağ'da gece yarısından sonra başlayan kar yağışı sabah ve öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Kar yağışı zaman zaman şiddetini artırarak devam ediyor. Tipi şeklinde görülen kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, belediye ekipleri yollardaki buzlanma riskine karşı tuzlama ve temizlik çalışmalarına başladı. Karayolları yetkilileri, kar yağışına karşı yollarda tuzlama çalışmalarına başlandığını ve kapalı yol bulunmadığını açıkladı. Meteoroloji Müdürlüğü, kent merkezinde kar yağışı aralıklarla gün boyu süreceğini ifade etti. Sıcaklıkların -1 dereceye düştüğü kentte en yüksek sıcaklık ise 2 derece olacak. Kar yağışı ile birlikte kent merkezindeki parklardaki süs havuzları buz tuttu. Kar kalınlığının, Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde 17 santimetreye kadar ulaştığı öğrenildi.

Kar yağışından en çok etkilenen ilçelerin başında ise Şarköy geldi. Etkili kar yağışı nedeniyle Şarköy-Bursa ve Şarköy-Edirne Otobüs seferleri iptal edildi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 64 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyerek Şarköy sahillerine demirlemek zorunda kaldı. Şiddetli poyraz nedeniyle balıkçılarda seferlerine çıkamadı.

TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:10:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 20:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?