3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Kar maskeli soyguncular yakalandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Kapaklı beldesinde kar maskesi ve pompalı tüfeklerle girdikleri kuyumcu dükkanını soyan ve bir av bayiinin soyulması olayına karışan toplam 7 kişi, jandarma tarafından yakalandı. 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmaları neticesinde Kapalı beldesindeki bir av bayiine çok sayıda kuru sıkı tabanca satmak isteyen E.A. ve B.C. isimli şahısları gözaltına aldı. Zanlıların sorgusu sonrasında kuyumcu soygununa karıştığı belirlenen A.Ç. ve B.A. isimli şahıslar da yakalandı. Jandarma ekipleri, zanlıların ev ve işyerinde yaptığı aramada 3 adet kurusıkı tabanca, 39 adet muhtelif fişek ile arazideki aramada, av bayiinden çalınan 6 pompalı tüfek ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirdi. 

Zanlıların ifadeleri sonucu 19 Aralık 2007 tarihinde Çerkezköy ilçesine bağlı Kapaklı beldesinde meydana gelen kuyumcu soygununa karıştığı belirlenen kişinin H.S. olduğu ve Kütahya'da bulunduğu belirlendi. H.S., Kütahya'da yapılan operasyonla jandarma ekiplerince saklandığı evinde yakalandı. Evde yapılan aramada çalınan altınlar bulunamazken, 1 adet 9 mm çapında Star marka tabanca, 1 adet şarjör, 28 adet 9 mm mermi, 1 adet R.Ö. adına düzenlenmiş sahte kimlik ve 1 adet SSK sicil kartı, H.Z. adına düzenlenmiş 1 adet sürücü belgesi, 1 adet cep telefonu ve 7 adet sim kart ele geçirildi. 

Kapaklı beldesinde Ege Kuyumculuk'tan silahlı yağma olayı ile av bayiinin soyulması olayında kullanılan 3 araca da el konuldu. Kütahya'da yakalanan H.S.'nin, Antalya'nın Manavgat Kapalı Cezaevi'nden 2001 yılında firar ettiğinin tespit edilmesi üzerine Kütahya'da yapılacak soruşturmanın ardından Manavgat Kapalı Cezaevi'ne nakledileceği öğrenildi. 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan operasyon neticesinde Ege Kuyumculuk'tan silahlı yağma olayını gerçekleştiren 3 kişi, av bayiinin soyulması olayına karışan 2 kişi, ayrıca bu şahıslara suçta yardım eden 2 şahıs olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. Olaylarda kullandıkları araç ve silahlarla birlikte yakalanan zanlılar, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nca ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 17:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?