5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Kargodan kaçak sigara çıktı

TEKİRDAĞ'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Mersin'den Tekirdağ'a özel bir kargo şirketi ile gönderilen 12 bin 385 paket kaçak sigara yakalandı. Piyasa değeri 60 bin lira olan sigaraların yeni yapılan zamların ardından artan talebi karşılamak için getirildiği öğrenildi.

Mersin'den Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine kargo ile kaçak sigara getirileceği öğrenen polis ekipleri harekete geçti. Kargo şirketine çalışmak üzere giren polis memuru, kargoya gelen tüm paketleri incelemeye aldı. Mersin'den A.T isimli şahsın gönderdiği kargoyu Çorlu'da A.B isimli şahıs teslim almak için geldi. Kargonun teslimatı sırasında içeri giren polis ekipleri A.B ile kaçak sigaralarla ilgili olduğu belirlen F.B'yi de gözaltına alındı. Tekirdağ ve Mersin'de toplam 6 kişinin gözaltına alındığı olayda

toplam 12 bin 385 adet paket kaçak sigara ele geçirildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenleyen deneyimli Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, ülke ekonomisine ve insan sağlığına zararlı olan kaçak sigara ile mücadele edeceklerini söyledi. Çelikbilek, 13 Ocak tarihinde gelen kargo içerisinde 6 bin 422 paket, 14 Ocak tarihinde gelen kargodan ise 5 bin 373 paket, Çerkezköy'e gelen kargoda ise 590 paket olmak üzere 12 bin 385 adet kaçak sigara yakalandığını açıkladı.

Vatandaşların huzur ev güvenleri için kararlı ve etkin bir şekilde çalışma yaptıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Çelikbilek, kaçak sigara ve uyuşturucunun özellikle terör örgütlerinin finansal kaynakları olduğunu ifade etti. Çelikbilek, "Yasadışı sigara ticaretinden elde edilen kazacın büyüklüğü nedeniyle ülke ekonomimiz ciddi vergi kaybına uğruyor. Yapılan kaçakçılık faaliyetleri diğer ülkelerde olduğu gibi terör örgütleri ve organize suç gruplarının finansman kaynağını oluşturuyor. 12 bin kaçak

sigaranın piyasa değeri yaklaşık olarak 80 bin liradır. Gümrük kaçağı sigaralar sağlıksız ortamlarda hazırlandığı için insan sağlığını da ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bu nedenle bu suç türleri ile kararlı ve etkin bir şekilde mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.

TEKİRDAĞ'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU
TEKİRDAĞ'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 11:31:01
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 14:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?