5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Kavaf: Tekirdağ'da huzurevi açacağız

BAKAN KAVAF:

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, hem İstanbul'un yükünü hafifletmek hem de sırada bekleyen yaşlıları yerleştirmek için Tekirdağ'da huzurevi açacaklarını söyledi.

Bakan Aliye Kavaf, Tekirdağ'da Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kavaf, Tekirdağ'ın hızlı göç alan şehirlerden biri olduğuna değinerek, "Tekirdağ, hızlı şehirleşme ve göçün beraberinde getirdiği bir takım sosyal problemleri yaşayan bir şehir. Çok büyük ölçekli bir şehrimiz değil, ancak sosyal hizmet kurumları açısından baktığımızda kurumlarımızın sayısının ve hizmet verdiğimiz çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve özürlülerimizin sayısının bir hayli fazla olduğu bir şehir. İktidarımız döneminde başlamış olan hizmet kervanını en üst kalite sürdürme çabalarımız Tekirdağ'da da devam ediyor. Çerkezköy'deki yuvamız eski, bunu biliyoruz. Belediye başkanımız bize bir yer gösterecek ve oradaki yuvamızı 2011'in yatırım listesine almak suretiyle oraya taşıyacağız" dedi.

İstanbul'daki mevcut huzurevlerinin durumuna da değinen Kavaf, "İstanbul, huzurevi noktasında sıkışık olduğumuz bir şehir. Sırada bekleyen çok sayıda yaşlımız var. İstanbul'da hem yer sıkıntısı olması sebebiyle hem de yaşlılar için büyük metropollerin sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Onun için 2011 yılı olmasa bile 2012'de İstanbul'un da yükünü hafifletecek şekilde Tekirdağ'da yatay mimariye sahip huzurevini hizmete almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Bakan Kavaf, çocuk yuvalarıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Türkiye genelinde yaklaşık 250 evimizde bin 300 civarında çocuğumuz kalıyor. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde yuvalardaki çocuklarımızı evlere taşımak suretiyle yuvaları tasfiye etmek veya geçici bir ara istasyon haline dönüştürmek."

Törende konuşmaların ardından Bakan Kavaf, beraberindekilerle birlikte Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 15:32:02
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 21:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?