3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Kiraz festivaline yıldız yağacak

Tekirdağ'da 12-19 Haziran tarihlerinde 44.'sü yapılacak olan Kiraz Festivali program belli oldu.

Festival bu yıl ilk kez Taksim Meydanı'ndaki törenler ile başlayacak. Festival kapsamında Sibel Can, Kıraç, Alişan ve Funda Arar'ın yanı sıra 10 ünlü sanatçı da konser verecek.

Tekirdağlılar'ın kiraz festivaline sahip çıktıklarını ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Türkiye'nin yıldızı parlayan şehri Tekirdağ'ın en iyi şekilde tanıtımını yapacaklarını söyledi.

1961 yılında Kiraz Cümbüşü olarak başlayan festivalin her geçen yıl daha da büyüdüğünü ifade eden Aygün, "Tekirdağ'da bu yıl 44. kez Kiraz Festivali düzenleyeceğiz. 12-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan festival bu yıl ilk kez İstanbul Taksim'de yapılacak törenler ile başlayacak. Uzun süredir hazırladığımız festivali programımız belirlendi. Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Kiraz Festivali bu yıl daha da renkli hale getirmeye çalıştık.

Festival 1961 yılında Tekirdağ'ın merkez ilçesine bağlı Naip köyünde "Kiraz Cümbüşü" olarak başlamıştı. Tekirdağlılar bu yıl 44.'sü yapılacak olan festivaline sahip çıktı ve geleneksel hale getirdi. Kiraz Festivali kutlamaları sonsuza dek sürecek. Her geçen yıl daha da özel bir hale getirmeye çalışıyoruz. Türkiye'den olduğu kadar yurt dışından da konuklarımız oluyor. Onları burada misafir edecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu yılki festivalde halk konserlerine de büyük özen gösterdik. Sanatçılarımızı ona göre belirledik. Neredeyse festivalin her gecesinde 3 sanatçımız konser verecek. Sibel Can, Kıraç, Funda Arar ve bir çok ünlü sanatçımız konser vererek heyecanımıza ortak olacak. Ayrıca festival ile birlikte Türkiye'nin yıldızı parlayan olan Tekirdağ'ın tanıtımı da en iyi şekilde yapılmış olacak" dedi.

44. Kiraz Festivali 12 Haziran tarihinde İstanbul Taksim Meydanı'ndaki törenler ile başlayacak. Törenlerin ardından Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne kortej halinde yürüyüşü yapılacak. 13 Haziran'da ise donanma gemileri Tekirdağ'a sahiline gelerek ziyarete açılacak. Aynı gün Marmara Yelken Şampiyonası ve Kiraz Festivali'nin doğduğu merkeze bağlı Naip Köyü'nde açılış törenleri start alacak.

Festivale Arnavutluk Kuks Halkoyunları Ekibi, Bulgaristan Sliven Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan Omurtag "Otets Paisii" Halk Oyunları Ekibi, Hindistan Halk Dansları Topluluğu, Macaristan Sarospatak Halk Oyunları ekipleri katılarak festival boyunca gösteri yapacaklar. Tekirdağ Belediye Halk Oyunları ekibinin yanı sıra Türkiye'den Balıkesir Dursunbey Halk Oyunları Ekibi, Manisa Soma Halkoyunları Ekibi, Çorum Hattuşaş Halk Oyunları Ekibi ve Üsküdar Karadeniz Halk Oyunları ekibi de katılarak gösteri yapacak. Gece etkinlikleri ise sinevizyon ve havai fişek gösterileri ile başlayacak. Gecede Kürşat ve Sibel Can sahildeki festival alanında konser verecek.

44. Kiraz Festival kapsamında Tekirdağlı başpehlivan Hüseyin adına da 15. Yağlı Güreşleri düzenlenecek. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi son prova konumundaki yağlı güreşlere çok sayıda başpehlivanın katılması bekleniyor. Festival kapsamında Serdem Coşkun, Kıraç, Ümit Aksoy, Dj Funky-C, Grup Ceza, Cüneyt Tek, Alişan, Ekin, Zara, Burhan Topal ve Funda Arar da konser verecek.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeşim bulut IP: 85.101.189.xxx Tarih : 5.06.2008 21:49:12

way desenıze bu senede yasadık vay be tekırdagada rapcılardamı gelırdı yaa ceza ıcın gıdıcem ama