3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Kiraz Festivali'nin açılış töreni yapıldı

Tekirdağ'da 44 yıldır düzenlenen 'Kiraz Festivali'nin doğduğu Naip köyünde festival açılış töreni yapıldı. Önceleri Kiraz cümbüşü olarak başlanan şenliklerin geleneksel hale geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Kiraz Festivali'ni önce Türkiye'ye sonrada dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. 

Tekirdağ'da bu yıl 44'ncüsü yapılan Kiraz Festivali'nin ilk başladığı merkeze bağlı Naip köyünde festival açılış töreni yapıldı. Açılışa Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün yanı sıra Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, İl Özel İdaresi İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur ve çok sayıda vatandaş katıldı. 1961 yılında Naip Köyünde Kiraz Cümbüşü olarak başlayan festivalin her geçen yıl daha da büyüdüğünü ifade eden Aygün, festivali önce Türkiye'ye daha sonra da dünyaya tanıtacaklarını ifade ederek tüm vatandaşları festivale davet etti. 

Törenin ardından yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösteri yaparken, Arnavutluk'tan gelen konuk ekiplerin gösterileri ilgi ile izlendi. Daha sonra ise Naip köyünde bulunan Tekirdağ Kiraz Yetiştiriciler Birliği'nin toplama ofis binası kurdele kesilerek hizmete açıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 18:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?