3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Kıskançlık cinayetine ömür boyu hapis

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde Bulgaristan uyruklu eşi 32 yaşındaki Ayfer Ramieva Yuseınova’yı bir diskoda eğlenirken gören ve daha sonra kıskançlık krizine girip disko çıkışında takip ettiği eşini sokak ortasında silahla vurarak öldüren 35 yaşındaki İbrahim Bilkaya, ‘Kasten ve planlı olarak adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına katılan tutuklu sanık İbrahim Bilkaya son savunmasında, eşini çok sevdiğini ve kıskandığını belirti. İbrahim Bilkaya, “Çok güzel bir eşim vardı. Ancak son zamanlarda aramızda tartışmalar yaşanmaya başladı. Bu tartışmaların ardından olay akşamı eşimi diskoda bir erkekle eğlenirken gördüm. Bunun üzerine sinirlerime hakim olamadım ve disko çıkışında eşimi öldürdüm” dedi. Mahkeme heyeti, İbrahim Bilkay’a ‘Kasten ve planlı olarak adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. İbrahim Bilkaya daha sonra Jandarma eşliğinde Tekirdağ Kapalı Cezaevine götürüldü.

2 ÇOCUKLARI OLDU

Olay, 4 Haziran 2007 tarihinde meydana geldi. İbrahim Bilkaya, 11 yıl önce İstanbul’da tanıştığı Bulgaristan uyruklu Ayfer Ramieva Yuseınova ile imam nikahı ile yaşamaya başladı. Ayfer Ramieva Yuseınova’dan bu süre içinde 2 çocuğu olan İbrahim Bilkaya, geçen yıl resmi nikah işlemlerini tamamladı. Ancak Bulgaristan uyruklu Ayfer Ramieva Yuseınova’nın, yasalara göre İbrahim Bilkaya’nın soyadını alabilmesi için 3 yıl evli kalması gerekli olduğundan soyadı değişmedi.

BOŞANMA DAVASI AÇMIŞTI

İstanbul’dan Marmara Ereğlisi’ne taşınan çiftin arasında daha sonra sonra şiddetli geçimsizlik başladı. Bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan İbrahim Bilkaya tartıştığı eşine boşanma davası açtı. Evden ayrılan eşinin diskolarda erkeklerle eğlendiğini öğrenen İbrahim Bilkaya eşini takip etmeye başladı. Yaptığı takibin ardından eşinin bir erkek ile diskoda eğlendiğini gören Bilkaya, daha sonra eşini sokak ortasında tabancayla öldürdü ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 13:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?