3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Konsolos Tzeveleki'den Valilik ziyareti

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret eden Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevı Tzeveleki, göreve geldiği günden bu yana Türk-Yunan dostluğu için çalıştığını ifade ederek, "Çocuklarım Türk okullarda, Türkçe öğreniyor. Oğlum Atatürk'ün resimlerini yapıyor" dedi. 

Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevı Tzeveleki, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Tam bir Türk dostu olduğunu belirten konsolos Tzeveleki, hukukçu olduğu için Türkiye ile Yunanistan arasındaki son 10 protokolde katkısının büyük olduğunu ifade etti. Yunanistan Edirne Konsolosu olarak herkese kapılarının açık olduğunu kaydeden Tzeveleki, iki halkın birbirlerini daha yakından tanıması gerektiğini söyledi. 

Tzeveleki, "Geçmişte geçirdiğimiz zor günler iki halkın birbirini tanımasına engel oldu. Amacımız iki halkın birbiri ile daha rahat bir şekilde ilişki kurmasını sağlayabilmektir. Ben Edirne'de göreve başladıktan sonra çocuklarım Türk okullarında eğitim görmeye de başladı. Çocuklarım şuanda Türk okullarında Türkçe öğreniyor ve Atatürk resimleri yapıyor" şeklinde konuştu. 

Vize tartışmalarının zaman zaman yaşandığına dikkat çeken Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevı Tzeveleki, "Shengen vize kurallarının el verdiği ölçüde elinden gelen kolaylığı sağlayacağım. Yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak benimle birebir temas kurulabilir. Ticari temsilciler, oda üyeleri ve üniversitede görev yapan öğretim elemanları her zaman öncelikli, çünkü iki ülke arasında ticari ve bilimsel ilişkileri ancak bu kişiler kalkındıracak. Edirne konsolosluğu olarak bizler Fransa'nın ardından dünyada en çok vize veren konsolosluk oluyoruz. Bundan sonra bu bölge için çeşitli ekonomik, kültürel ilişkiler için etkinlikler düzenleyeceğiz. Herkesi şimdiden etkinliklerimize davet ediyorum" diye konuştu. 

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ise Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevı Tzeveleki'ye görevinde başarılar dileyerek ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?