3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Köylülerin çöp isyanı

Çorlu'ya bağlı Önerler Köyü ile Velimeşe beldesi arasında yer alan yol üzerinde bulunan Velimeşe Belde çöplüğünün hemen hemen her gün yanması ve etrafa kötü kokular yayması Önerler köyü sakinlerini isyan noktasına getirdi. 

Velimeşe Belde Belediyesi'ne ait olan çöplük alanın yanmadığı ve etrafa zehirli duman saçmadığı günün neredeyse olmadığını kaydeden Önerler Köyü sakinleri, duruma tepki gösterdi. 

Çöplüğün bazı zamanlarda alev alev yandığını belirten vatandaşlar, "Çöplük nedeniyle yaz aylarını yaşadığımız şu dönemde etrafa sürekli olarak kötü kokular yayılıyor. Çöp kokuları ile yatıyor çöp kokuları ile kalkıyoruz. Çöplükte meydana gelen yangınlardan çıkan dumanlarda çabası oluyor. Tüm köyü kaplayan dumanlar nedeniyle zehir soluyoruz. Alevli yangınlarda rüzgarında etkisi ile savrulacak bir kıvılcım ekili alanların yangından zarar görmesine neden olabilir. Rüzgarlı bir havada ekili alana sıçrayacak yangın binlerce lira maddi zarar getirebilir. Yetkililere defalarca kez bildirmemize rağmen Velimeşe Belediyesi'ne ait bu çöplüğe bir türlü önlem alınamadı. Bu işe bir çözüm getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 14:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?