3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Kumbağ'da facia!

Tekirdağ merkeze bağlı Kumbağ beldesinde 15 dakika arayla denizde 3 boğulma olayı yaşandı. 3 olayda 3 kişi boğularak öldü, kayıp 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, olay, öğle saatlerinde Tekirdağ şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta olan turistik belde Kumbağ'da yaşandı. İlk boğulma olayında İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinden eğlenmek için Kumbağ'a gelen 15 kişilik arkadaş grubu Gündal Plajı'nde denize girdi. Sahilden açılan grubun 3 üyesi denizin dalgalı olması nedeniyle dalgaların arasında kaldı. Çevredekiler tarafından denizden çıkarılan 23 yaşındaki Erkan Kocadağ tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Ölen Kocadağ'ın denizden çıkartılan 20 yaşındaki kardeşi Ramazan Kocadağ'ın tedavisi devam ediyor. Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kocadağ'ın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Denizde kaybolan aynı arkadaş grubundan 13 yaşındaki Ferdi Karakaya'yı arama çalışması devam ediyor. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi dalgıçları tarafından aramalar denizin dalgalı olması nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.

Öte yandan, ilk boğulmanın yaşandığı yere 1 kilometre uzaklıkta bulunan Belediye Plajı'nda da bir başka boğulma olayı yaşandı. İddialara göre, 2 arkadaş sahilden denize doğru açıldı. Dalgalara kapılan 2 arkadaştan biri çevredekiler tarafından kurtarıldı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan şahıs hayatını kaybetti. Diğer şahsı ise arama çalışmaları devam ediyor.

Bazı vatandaşların boğulma olayının yaşandığı yerde aldırış etmeden hala denize girmeye devam ettiği görüldü.

Cumhuriyet Savcısı Ercan Başaran'ın olay yerinde inceleme yaptığı esnada belediye plajında denize giren ve ismi belirlenemeyen bir kişi de boğuldu. Vatandaşlar tarafından karaya çıkartılan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kimliği belirlemeyen 2 ölü ve 1 kayıp şahsın kimliğinin belirlenmesi için jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Kumbağ beldesinde 2 saat içerisinde meydana gelen 3 ayrı boğulma olayında 3 kişi yaşamını yitirdi, kayıp olan 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2012 Pazar 19:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 79.192.157.xxx Tarih : 19.06.2012 11:06:27

Memleketimizin maasalah üc tarafi denizlerle cevrili övünülecek bir nimet fakat bu nimeti biz zamana uygun verimli hale getirecek nimet diye basimizin üstüne koyamamatayiz Nimet olarak ekmegide bas olarak biliriz yolda bir ekmek parcasi gördügümüzde hemen onu alir basimizdan üc sefer cevirir üc sefer öper nasil bir is yapiyorsak kenara koyup geceriz oldumu bu simdi demek geliyor icimden baska bir yolu yokmudur bunu dememek ayip olur

Denizlerimizle de ne alakasi var dememek gerek olmassa olmazlardan sonradan denize gitmeler plajlar yüzmeler cikti havuzlar yapildi simdi biri ciksin bir havuzda atlama ziplama girme kuralari var desin denizlerdede plaj yerlerinde bu kural var desin hepsini gecelim en esas kural bir kural ne bir kurtarma kayigi  kenarda plajda var ne bir ekip eleman var olmasi sart var dünyada bna benzer amerikan filimleri vardünyada  kulede adamlar duruyor bir sey oluyor vazifesini yapiyor budan gecimini sagliyor bizdeiierdesenede bir kisi bogulacak buca masrafa ne gerek var deniliyor  bir olay oluyor elimizde ir ey gelmiyor adamölüyor boguluyor biz öküzün trene baktigi gibi bakiyoruz  bakmasak kuralimiz aletimiz olsada yardim etsek fenami olur olacak insallah