22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Kurban satış yerlerinde hijyen

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bazı kurbanlık hayvanlarda şap hastalığı görülmesinin ardından harekete geçen İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Çorlu ilçesinde kurulan hayvan pazarında dezenfekte işlemine ağırlık verdi. Pazar girişinde bulunan görevliler, araçlar ve vatandaşları ilaçlayarak bulaşıcı hastalıkların önüne geçmeye çalışıyor. 

Çorlu Belediyesi'ne ait Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ruhsatlı hayvan pazarında yer alan bir hijyen çukuru bulunduğunu belirten Çorlu Belediyesi Mezbaha Müdürü Nedim Testereci, ikinci bir hijyen çukurunun da hayvan pazarının girişine açılacağını söyledi. Çorlu Belediyesi görevlilerinin pazar içerisine giriş yapan araçlarla vatandaşları dezenfektan sıkarak ilaçladığını da ifade eden Testereci, Çorlu Belediye mezbahasının bayramın 3 günü hizmet vereceğini söyledi. Testereci, "Mezbahamızda bayram namazının ardından kesimlere başlanacak. Kurbanlıklar, veteriner kontrolünde, din görevlisinin gözetiminde, hijyenik şartlarda kesilecek, parçalanacak ve poşetlenerek vatandaşlara teslim edilecek. Kurban Hizmetleri Komisyonu büyükbaş hayvanlar için kesim ücretini 90 YTL, küçükbaş hayvanlar için de 30 YTL olarak belirledi" dedi. 

Çorlu Belediyesi'ne ait, ruhsatlı hayvan pazarında 13 kesim istasyonu bulunduğunu da kaydeden Testereci, sokak aralarında yapılan kesimlerle ilgili cezai işlem uygulanacağını dile getirerek vatandaşların bu durumları jandarma, emniyet ve zabıta görevlilerine bildirmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 18:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?