22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Kurbanlıklar satışa çıktı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Tekirdağ'da kurbanlıklar satışa çıktı. Küçükbaş kurbanlıkların 280 ile 450 YTL arasında satışa çıktığını ifade eden satıcılar kurban seçerken özellikle temiz olmasına ve hormonsuz olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'na ait 100. Mahallesindeki arsada satışa çıkarılan kurbanlıklar alıcı bekliyor. Küçükbaş kurbanlıkların bu yıl 280 ile 450 YTL arasında satıldığını ifade eden satıcılar bu yılki satışlardan umutlu olduklarını söyledi. Küçüklüğünden beri hayvancılık yaptığını anlatan bir satıcı ise "25 tane koçum vardı. Besledik büyüttük, şimdi satışa çıkardık. Satışlarımız başladı ve memnunuz 250'den 450 YTL'ye kadar fiyatlarda satıyoruz" dedi. 

Başka bir satıcı ise vatandaşları hormon konusunda uyardı. Kurban alınırken özellikle temiz olmasına dikkat edilmesi gerektiğini anlatan kurban satıcısı "Ben doğduğumdan bu yana hayvancılıkla uğraşıyorum. En çok dikkat edilmesi gerek konu hijyen olacak. Hormonsuz olacak vatandaş kilosuna bakacak kurbanın. Nasıl yattığı yerde yiyen adam şişman olursa hayvanda şişman olur. Fiyat olarak kurbanlıklar 400-450'ye kadar çıkıyor. Ama en azından 300 YTL'ye alacak. Temiz olacak hayvan, zaten pislik yerde duran hayvanın ciğeri beş para etmez, ciğeri bozulur leke çıkar" diye konuştu. 

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı şubesi ekipleri de kurulan kurban pazarında denetim yaparak kurban satıcıları ile görüştü. Kurbanlıkların aşı karnelerin inceleyen görevliler denetimlerin devam edeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?