3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Kursiyer' hırsızlar fena yakalandı

Tekirdağ'daki bir kuyumcuda tezgahtarları oyalayarak hırsızlığa yardım eden 'kursiyer' hırsız kardeşler, İstanbul'da tek başlarına girdikleri kuyumcuda önce güvenlik kamerasına sonra da polise yakalandı.

Tekirdağ'da bir kuyumcuya giren 4 kişinin hazırladığı hırsızlık planı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenmişti.

Hırsızlıktan onlarca sabıkaları olan Zümbül K. ve Orhan Y.'nin yanında adeta 'kurs' gören C.K ve A.K güvenlik kamerası kayıtlarında bir yandan tezgahtarları oyalarken diğer yandan da 'usta' hırsızlardan 'tırnakçılık' yöntemini izleyerek adeta kurs alıyordu.

Tekirdağ'daki hırsızlık olayının ardından İstanbul Üsküdar'da bir kuyumcuya giren C.K ve A.K isimli kız kardeşler yine güvenlik kamerasına yakalandı. Görüntülerde rahat tavırları ile dikkat çeken genç kızlar kuyumcuya müşteri olarak girdi. Biri tezgahtarı oyalarken diğer kardeş ise oldukça soğuk kanlı bir şekilde kuyumcunun küçük oğlunun gözü önünde vitrinden bilezikleri alıyor.

Bu sırada Zümbül K'nın Tekirdağ'daki kullandığı yöntemin aynısını kullanan A.K tezgah üzerindeki bilezikleri para çantasının altına koyuyor. Bir süre daha bilezik ve bileklik bakan genç kardeşler kuyumcudan çıkarak uzaklaşıyor. Soyulduğu fark eden kuyumcu ise hemen polise ihbarda bulundu. Genç kardeşler C.K ile A.K bir süre sonra gözaltına alınarak tutuklandı.

İlk ifadelerinde suçlarını kabul etmeyen genç kızların güvenlik kamerası kayıtlarına karşı sessiz kaldıkları bildirildi. Öte yandan, Tekirdağ'da girdikleri kuyumcudan el çabukluğu ile bilezik çalan Zümbül K. ve Orhan Y.'nin 40 kez hırsızlıktan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Sakarya nüfusuna kayıtlı hırsızlık çetesinin 2 üyesini yakalayan polis şimdi iki usta hırsızın peşine düştü.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:08:41
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 18:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?