3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Larvasit ilaçlamalarına başlandı

Çorlu Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve halk sağlığını tehdit edebilecek haşerelere karşı yürütülen larvasit ilaçlama çalışmalarına başlanıldı. 

Çorlu Belediyesi Veteriner Hekimliği bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında su birikintileri, bataklıklar, foseptikler gibi sinek üremesine elverişli alanlarda Sağlık Bakanlığı onaylı, çevre ve insan sağlığına zararsız ilaçlarla vektör mücadelesi başlatıldı. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çorlu Belediyesi Veteriner Hekimi Çisem Eren, "Sivrisinek kontrolünde amaç sineğin hangi dönemde, nerede, ne şekilde davrandığını bilmek ve etkili kontrol yöntemi kullanmaktır. Kontrol çalışmaları 3 bölümde yapılmalıdır. Bunlar kış, ilkbahar ve yaz dönemleridir. Sivrisinek kontrolünde en önemli kısmı larva mücadelesi oluşturmaktadır. Larva mücadelesi, sinek, sivrisinek mücadeleleri arasında en etkili ve ekonomik yoldur. Mücadele durgun su, bataklık ve çamur alanlarda yapılır. Bu mücadele sayesinde sinek ve sivrisinek larvalarının uçkun hale gelmesi engellenerek ekonomik ve etkin mücadele sağlanmış olur. Mücadeleye Mart ayında başlanılmakta ve yaz sonuna kadar devam edilmektedir" dedi. 

Larva mücadelesinde kullanılan ilacın Almanya'da Bayer firmasında üretildiğini de ifade eden veteriner Eren, "Oscar 100 EC adlı bu ilaç, hem temiz, hem de kirli sularda kullanılabiliyor. İlacın kalıcılık süresi ise 79 gün olup, balıklara, kuşlara, bal arılarına, toprak solucanlarına ve hedef dışı diğer haşerelere karşı toksik değildir. Bu çalışmalarımızın yanı sıra karasinek ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne neden olan kene ile mücadelelerimizi de sürdürmekteyiz. Halkımızın sağlığına etki edecek tüm
faktörlere karşı çok titiz çalışmalar sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla olası bütün olumsuzlukların önüne geçmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 13:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?