30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Lisenin temeli atıldı

Tekirdağ Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin temel atma töreni, Hürriyet Mahallesi Yalıkolu Mevkii'nde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi. 

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, eğitime yaptığı büyük destekten dolayı Tekirdağ Belediyesi'ne teşekkür etti. Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi. Başkan Aygün, "Bugün beni heyecanlandıran en önemli günlerden biri. Eğitim bir toplumun geleceği için en önemli faktörlerin başında geliyor. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. Mevcut Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yetersiz kalması yüzünden başka yerlere gitmek zorunda kalan öğrencilerimiz artık kendi şehirlerinde okuyabilecekler" dedi. 

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan da, Tekirdağ'ı eğitim altyapısında Avrupa'nın sayılı kentleri arasına sokma hedefinde olduklarını belirterek, "Bu bölgede kurmayı hedeflediğimiz eğitim kompleksinin ilk ayağının bugün başlamış olması son derece sevindirici. Tekirdağ'ı eğitim altyapısı konusunda hatırı sayılır bir konuma getirme hedefindeyiz bunu da başaracak potansiyele sahibiz" diye konuştu. 

Törene katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Ahmet Kambur ile CHP Milletvekili Enis Tütüncü de bir konuşma yaparak, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin tüm Tekirdağlılar'a hayırlı olması temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından kurban kesilip dua edildi. Belediye Başkanı Ahmet Aygün ve Vali Aydın Nezih Doğan, milletvekilleriyle birlikte butona basarak okulun temeline ilk harcı döktü. 24 derslikli olarak yaptırılacak okulun 2008 yılında bitirilerek eğitime açılması planlanıyor.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 05:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?