3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

M.Ereğlisi Belediye Başkanı CHP'de

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçe Belediye Başkanı İbrahim Uyan ile meclis üyeleri arasından 12 kişi Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

İl Başkanlığı'ndaki rozet takma töreninde konuşan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Baba ocağına döndüm, çok huzurluyum" dedi.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçe Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve meclis üyelerinin CHP'ye katılması nedeniyle İl Başkanlığı binasında rozet töreni gerçekleştirildi.

Törene İl Başkanı Fahrettin Meker, Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir Ünal, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve bazı meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. CHP'ye son dönemlerde büyük katılımlar olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ İl Başkanı Fahrettin Meker, Tekirdağ'da merkez ile birlikte 9 ilçede seçimi kazanacaklarını öne sürdü.

CHP'nin yerel seçimlerde ve önümüzdeki genel seçimlerde çok iddialı olduğunu ifade eden Meker, "Partimiz, yerel seçim öncesinde, yeni katılımlarla büyük bir ivme kazandı. Son dönemde partimize olan geçişler ciddi oranda arttı. İddialıyız. En iyi adaylarla hazırlanıyoruz. Bu çerçevede siyasi anlamda da son derece ilginç gelişmeler olmaktadır. Merkez de dahil 9 ilçe ve beldelerimizin belediyelerine talibiz ve bu seçimleri kazanmak için çalışıyoruz. Her geçen gün katılımlar artacak. Sayın İbrahim Uyan'ın CHP'ye geçişi sürpriz olmadı ama gurur duyduk" şeklinde konuştu.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise ikinci dönem belediye başkanlığını 'baba ocağı' olarak ifade ettiği CHP'de yapmak istediğini ve bu nedenle partiye katıldığını söyledi.

Şimdiye kadar arkadaşlarını kıramadığını için parti değiştirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Uyan, "CHP'ye katılmanın mutluluğu içindeyim. 1976 yılında CHP'ye üye olmuştum ancak hatırını kıramadığımız arkadaşlarımızın ısrarları ile 1994 yılında ANAP'tan önce meclis üyesi, daha sonra da belediye başkanı oldum. Ardından o günkü şartlar gereği DP'ye geçtik. Fakat şimdi baba ocağındayım ve son derece huzurluyum. Belediye Başkanlığını kazanmam halinde ikinci dönemini baba ocağım olan CHP'de yapmak istiyorum. Bu nedenle CHP'ye katıldım. Biz Marmara Ereğlisi'nde bir gece de 300 kişiyi CHP'ye kazandırdık. Beldelerimiz ile birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Yerel seçimlerde de her zamanki gibi iddialıyız" dedi.

Konuşmaların ardından CHP Tekirdağ İl Başkanı Fahrettin Meker, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Uyan ve CHP'ye katılan diğer meclis üyelerine CHP rozetini taktı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:18:59
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 16:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?