5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Macar öğrenciler Tekirdağ'da

MACAR ÖĞRENCİLER TEKİRDAĞ'DA

AB projesi kapsamında Türkiye ile Macaristan arasında yapılan kültürel alışveriş çerçevesinde Macaristanlı öğrenciler Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'yü ziyaret etti.

Türk-Macar Dostluğu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Özalp ile Birey Dershaneleri temsilcisi Sadık Baş'ın ev sahipliğiyle, AB Parlamenterler Departmanı Temsilcisi Dr. Kissne Halasz Aniko ve projenin önderliğini yapan Vatamany Bella ile Scheffer Szabina öncülüğünce Macaristanlı öğrenciler Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şenköylü, Macaristanlı öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkiye ile

Macaristan arasında kültürel işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen projeler hem ülkemiz hem de Macaristan adına olumlu bir noktaya gelmiştir. Macar Prensi II. Rakoczy French'in bir dönem Tekirdağ'da yaşaması ve yaşadığı yerin müzeye çevrilmesi Türk-Macar dostluğunu simgeleyen en güzel örneklerden biridir. Namık Kemal Üniversitesi olarak Macaristan'daki işbirliklerimiz çerçevesinde kültürel ve sosyal çalışmalara önem veriyoruz. Üniversitemiz olarak Macaristan ile işbirliğimiz ERASMUS kapsamında da

yürümektedir. Bu kapsamda Üniversitemiz Macaristan'daki üniversitelerle ikili anlaşmalar imzalamıştır. Özellikle Szent Istvan Üniversitesi bunlardan biridir. Yaptığımız ikili anlaşmalar kapsamında değişik dönemlerde öğrencilerimiz Macaristan'a gitmiştir. Macaristan'dan da bu kapsamda bize öğrenciler gelmiştir. Ümit ederim ki, bizi ziyaret eden siz öğrenciler de ERASMUS kapsamında Üniversitemize gelirsiniz. Namık Kemal Üniversitesi son yeni kurulan 50 üniversite içinde en hızlı gelişen üniversitedir.

'Dünya üniversitesi' olma yolunda ilerleyen üniversitemiz, yabancı dile verdiği önemle elektronik mühendisliği, tekstil mühendisliği, biyoloji mühendisliği ve fizik mühendisliği bölümlerinde eğitimi İngilizce olarak verecektir. Macaristan ile ilişkilerimizin geldiği nokta, önümüzdeki yıllarda Macar Dili ve Edebiyatı Bölümü açmayı da uygun bir noktaya getirmektedir" dedi.

MACAR ÖĞRENCİLER TEKİRDAĞ'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 11:46:03
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 17:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?