3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Malkara'da 18 mülteci firar etti

Malkara ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalanarak Kayı köyündeki barınma evine yerleştirilen Afganistan uyruklu 18 mülteci, demir parmaklıkları yıkarak firar etti. Olayın ardından barınma evinde görevli polis memurları hakkında soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgilere göre, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde jardarma ekiplerinin denetimleri sonucu yakalanan mülteciler adli işlemlerinin ardından merkeze bağlı Kayı Köyü'ndeki kaçak barınma evine yerleştirildi. Dün gece saat 03.00 sıralarında bulundukları barınma evinin cam ve kapılarını zorlayan Afganistanlı mülteciler, camların önünde bulunan demir parmaklıkları yıkarak barınmaevinden firar etmeye çalıştı. 59 mültecinin kaldığı barınma evinde 18 Afganistan uyruklu mülteci firar ederken, çok sayıda mülteci kaçamadan yakalandı.

Kaçan mülteciler için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü şehir giriş çıkışlarında denetim yaptı. Mültecilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatan polis, kaçakların en kısa sürede yakalacağını bildirdi. İlköğretim binasından barınmaevine dönüştürülen binada Burma, Pakistan ve Filistin uyruklu toplam 41 kaçak daha bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?