3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Meclis Başkanı Toptan'ın Tekirdağ ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'deki eğitimin en büyük sorunları arasında yer alan zorunlu eğitimin 12 yıla, 180 gün olan eğitim gününün ise en az 200 güne çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Tekirdağ'a bazı ilköğretim okullarında gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Meclis Başkanı Toptan ve eşi Saime Toptan, Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu'nu ziyaret etti. Macar Rokoczi Müzesi'ni de gezen Toptan, müze yetkililerinden bilgi aldı. Müze çıkışında valiliğe kadar yürüyen Toptan, vatandaşlar ve esnaf ile sohbet etti. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret eden Toptan, şeref defterini imzaladıktan sonra Doğan ile bir süre görüştü. Valilik çıkışında yanına gelen bir çocukla sohbet eden Toptan, küçük çocuğa kartvizitini vererek herhangi bir sorunu olduğunda kendisini aramasını istedi. Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü de makamında ziyaret eden Toptan'a, Osmanlı tuğrası şeklindeki bir tablo hediye edildi.
 
Köksal Toptan, Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde, engellilere özel eğitim veren okul öğretmenleri ve velilere yönelik düzenlenen ''Özel Eğitimde Değerlendirme, Bireyselleşmiş Eğitim Programı ve Ekip Çalışmasının Önemi'' konulu konferansa katıldı. Türkiye'de zorunlu eğitimin 12 yıla en kısa sürede çıkması gerektiğini kaydeden Meclis Başkanı Toptan, "Bence Türkiye'de eğitimin önemli 2 sorunu. Birincisi, zorunlu eğitimin mutlaka kısa süre içerisinde 12 yıla çıkarılması. İkincisi, -bana sorarsanız bundan daha da önemlisi- eğitim süresinin 180 günden en az 200 güne çıkarılmasıdır. Bu iki önemli nokta genelde eğitimimizin iki önemli sorunu olmasının yanı sıra özel eğitimin de en büyük sorunudur. İkisinde de olabildiğince çocuklarımızı eğitim içerisinde tutmak ve onların modern eğitimde bilgisayar internet gibi şeylerle donatmak başarı elde etmenin yollarından biridir diye düşünmekteyim" dedi. 

Özel eğitimde çocukların eğitimin içinde tutulması ve modern eğitim teknolojisiyle donatılmalarının başarıyı elde etmenin yollarından biri olduğunu ifade eden Köksal Toptan, ''Türkiye, özel eğitim alanında önemli engelleri aşarak bugüne geldi. 1992'de bizim böyle bir uğraşımız yoktu. Sorunlar bilinmiyordu. Türkiye'nin birkaç yerinde sağırlar okulu vardı. 1-2 yerde de körler okulu vardı. Toplumsal dışa atma travması yaşanıyordu, bunu aştık. O zaman toplumsal talep de yoktu belki. Rahmetli Sakıp Sabancı'yı her gördüğüm yerde, 'Ne olur Sakıp Bey, şu çocukların Metin ile Dilek'in ellerinden tut sokağa çık' diye adeta yalvarıyordum. Rahmetli Sakıp Bey bunu yaptı, sokağa çıktı. İki çocuğunu toplumun önüne çıkardı, yol gösterici oldu" şeklinde konuştu. 

Konferansın ardından eşi Saime Toptan ile birlikte Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Yuvası'nı ziyaret eden Meclis Başkanı Köksal Toptan, buradaki çocuklar ile tek tek ilgilenerek hediyeler verdi. Çocuklar arasından 5 yaşındaki Petek isimli bir kız çocuğunu kucağına alan Toptan, öperek bir süre sevdi. Huzurevindeki yaşlılar ile de sohbet eden Toptan, onuruna verilen yemeğe katıldı. Toptan daha sonra eşi ile birlikte Tekirdağ'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 09:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?