6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

MEGEP, Tekirdağ'da toplandı

Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemini Güçlendirme Projesi (MEGEP) İstanbul Bölgesi 3. Bölge Danışma Kurulu toplantısı, Tekirdağ Turizm Otelcilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Teknik Eğitim Şube Müdürü Azize Gökmen, projenin amacının Türkiye’deki mesleki eğitim ve teknik eğitim sitemini, sosyo-ekonomik gereksinimler ve yaşam boyu öğrenme ilkeleri doğrultusunda bütünlüklü olarak güçlendirmek olduğunu söyledi.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek de, projeden yararlanmak için Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bazı çalışmalar yaptıklarını ve projenin ulusal bazda oldukça faydalı olabilecek bir proje olduğunu belirtti. 58.19 milyon Euro olan proje bütçesinin, 51 milyon Euro’sunun Avrupa Birliği’nin katkısı olduğu belirtilen MEGEP projesinin mesleki eğitimde kalite, kalite güvence sisteminin yaygınlaştırılması, eğitim standartlarının geliştirilmesi okul ve eğitim kurunlarının eğitilmesi, eğitim programları ve bu bağlamda ulusal yeterlilik sisteminin yerleştirilmesi çabası içerisinde hazırlanmış bir proje olduğu bildirildi.

Sinevizyon gösterileri ile katılımcılara tanıtılan ve zenginleştirilen MEGEP 3. Bölge toplantısına Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Emin Özer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tekirdağ
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 14:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?