6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Mehmetçikten eğitime destek

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin halkla bütünleşmesi çerçevesinde, lise düzeyindeki öğrencilerin üniversite seçme sınavına daha iyi hazırlanmaları amacıyla valiliğin direktifleri çerçevesinde, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa organizasyonu ile Endüstri Meslek Lisesi’nde oluşturulan Mehmetçik Dershanesi açıldı.

Mehmetçik Dershanesi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitime yaptığı katkının önemine değinerek, "Tekirdağ, üniversite sınavında 50. sıralarda yer alıyorsa, bu bizleri düşündürmelidir. Atatürk bu ülkeyi siz gençlere emanet etti. Bu büyük bir sorumluluktur. Eğitimimizi daha üst seviyelere çıkarmak için neler yapmalıyız sorusunu kendimize sürekli sormamız gerekiyor. Öğrencilerimizden bir tek şey istiyoruz, çok çalışmak" dedi.

Vali Ahmet Özyurt da Tekirdağ’ın eğitimde geri kalmışlığını gidermek için seferberlik ilan ettiklerini dile getirerek, "Bir Avrupa kenti olan Tekirdağ’da eğitimi çağdaş seviyelere ulaştırmak için sürekli çalışıyoruz. AB’ye üye olacağız ama öncelikle eğitimde büyük bir aşama yapmamız gerekiyor. Bu bağlamda Silahlı Kuvvetlerimiz’in eğitime vermiş olduğu desteğe sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tugay Komutanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla açılan ve cumartesi-pazar günleri toplam 6 saat ders yapılacak olan 7 adet Mehmetçik Dershanesi’nde, 230 öğrenci eğitim görecek. Dershanelerde Tugay Komutanlığı’nda 5 kısa dönem asteğmen öğretmen ile Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri ders verecek. Mehmetçik Dershanesi’nin açılışına, Vali Özyurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek’in yanı sıra Tugay Komutanı Mehmet Daysal, İl Jandarma Komutanı Cemal Temizöz, Belediye Başkan Vekili Mürsel Özcan, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

tekirdağ
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?