3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Mekan' operasyonu: 11 tutuklama

Çorlu'da jandarma ve polis ekiplerince ortaklaşa gerçekleştirilen 'Mekan' adlı operasyon kapsamında Tapu Sicil Müdürü ile Tapu Dairesi'nde görevli 4 memurun da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. 

9 Mayıs 2008 Cuma günü gerçekleştirilen şok baskında 18 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 2'si soruşturma aşamasında, 3'ü de savcılık soruşturmasına müteakiben serbest bırakılmış, 13 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 13 kişiden 3'ü bayan 11 kişi tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 3 jandarma minibüsüyle geniş güvenlik önlemleri altında Çorlu Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirilen zanlılardan bazıları basın mensuplarının karşısında yüzlerini gizlerken, bazıları ise yüzlerini kapatma gereği duymadı. Jandarmaların arasında minibüsten indirilen zanlılardan biri ise basın mensuplarını görünce, "Cüneyt Arkın gibi poz vereyim mi? Sanki karı satmışım' diyerek işi pişkinliğe vurdu. 

Öte yandan, 11 tutuklama ile sonuçlanan 'Mekan' operasyonunun Türkiye genelinde tapu sicil müdürlüklerine yapılan operasyonlar arasında tutuklanma oranı en yüksek operasyon olarak sonuçlandığı bildirildi. Operasyon öncesinde istihbarat görevlilerin Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü'nde Ankara'dan atanan memur gibi 6 ay boyunca çalışma yaptıkları, vatandaşı gayri resmi ücret tarifesine bağlayan memurları teknik ve fiziki takibe aldıkları operasyon sonunda da dürüst çalışan memurlara teşekkür ettikleri kaydedildi. Operasyon kapsamında 'suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, 3628 sayılı kanuna muhalefet, görevi kötüye kullanmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak ve rüşvet' suçlamaları ile tutuklanan kişilerin yurt dışında bulunan ya da hayatını kaybeden hak sahiplerine ait taşınmazları sahte belgelerle sattıkları ve bu yolla elde ettikleri haksız kazançları, yeğenleri, kardeşleri ve sevgilileri aracılığı ile akladıkları iddia ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?