3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Melahat Kozar İlköğretim Okulu açıldı

Çorlu'da hayırsever Melahat Kozar tarafından eksikleri giderilen kendi ismini taşıyan okul düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Hayırsever Melahat Kozar tarafından eksikleri giderilen Çorlu Melahat Kozar İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, "Tekirdağ için biçtiğimiz rolde 2023 Türkiye'sinde Tekirdağ'da fert başına düşen milli gelirin 27 bin 500 dolar olacağını varsayıyoruz. Tabi bunun için yapılması gerekenler var. Öncelikle ekonomik alanda yapılması gerekenler var. Sosyal ve kültürel alanda yapılması gerekenler var. Bunları kaplumbağa hızıyla yapmamız mümkün değil. Eğer biz geçmişte yapılan hızla Tekirdağ`da ki okullaşma oranını devam ettirmiş olsaydık Çorlu`da bugün derslik başına kaç öğrenci olurdu. 2003 yılında Çorlu`da derslik başına 72 öğrenci düşüyordu. Ama bunun 40`lı sayılara indirdik, önemli işler yapıldı" dedi. 

Eğitim mücadelelerinde kendilerini en çok hayırseverlerin desteklediğini vurgulayan Vali Doğan, "Bu mücadelede bizi en çok hayırseverler destekledi. Çorlu`da 110 dersliği hayırseverlerin katkıları ile yaptık. Neredeyse her yaptığımız 3 derslikten bir tanesini hayırseverler bizim için inşa ettiler. Bu Türkiye için bir rekordur. Bu sayıyı yakalayabilmiş başka bir il yok. Tekirdağlılar Türkiye`nin en gönüllü, en hayırsever insanlarıdır" diye konuştu. 

Törende konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut ise insana yapılan yatırımın yatırımların en önemlisi, en hayırlısı olduğunu dile getirdi. Akbulut, "Hükümetimiz döneminde bütçenin aslan payı eğitime ayrılıyor. Türkiye`de son 5 yılda 150 bin derslik açtık. Bunların bin 400 - bin 500`ü Tekirdağ`da açıldı. Tekirdağ`da açılanlarından yaklaşık 450 tanesi Çorlu`da açıldı. İnsanın eğitimine yapılacak hayır hayırların en büyüğü, eğitimlerin en önemlisidir" dedi. 

Çorlu`da ki eğitim öğretim durumun genel hatları ile açıklayan Kaymakam Ali Dursun da konuşmasında, 225 bin nüfusu bulunan Çorlu`da bin 926 okul öncesi, 29 bin 191 ilköğretim, 10 bin 827`si de orta öğretim olmak üzere 41 bin 944 öğrenci yer aldığını söyledi. Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere toplam bin 830 öğretmenin 48 ilköğretim ve 17 orta öğretim kurumunda görev yaptığını belirten Kaymakam Dursun, "Çorlu şehir merkezinde yer alan bir genel lise ile 30 ilköğretim okulunun 14`ü ikili eğitim veriyor. 6 taşıma merkezine 10 yerleşim yerinden 256 ilköğretim öğrencisi taşınıyor. Hükümetimizin sağladığı imkanlarla ders kitapları okulların açıldığı ilk gün sıralarda hazır haldeydi. Başbakanlık katkıları ile 2 bin öğrenci ailesine de 100 YTL nakit dağıtımına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Çorlu`da 149`u belde ve köylerde, 910`u da şehir merkezinde olmak üzere toplam bin 79 derslik bulunuyor. İlçe merkezinde derslik başına 43 öğrenci düşüyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısını 30`a düşürmek için 230 dersliğe daha ihtiyaç duyuluyor. Son dönemde Çorlu`da 204 derslik tamamlanarak eğitim öğretime sunuldu. 112 derslik ve 1 spor salonu yapım aşamasında, 80 dersliğin ise planlaması yapıldı ve yapımına başlanacak. Belediyeleri arsa üretmeye, hayırseverleri arsa bağışlamaya az veya çok bu mutluluğa katılmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından hayırsever Melahat Kozar`ın elini öpen ve kendisine teşekkür plaketi veren Vali Doğan ve beraberindekiler daha sonra açılış kurdelesini kesti. Vali Doğan ve beraberindekiler bir süre sınıfları da dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?