3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

MHP'den Trakya çıkarması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri Çorlu İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, MHP`nin yerel seçimlerde Çorlu`da kazanan parti olacağını savundu. 

MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin, Muğla Milletvekili Metin Ergün, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ve Burdur Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım Trakya gezisi kapsamında Çorlu İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Çorlu`da yerel yönetimi alamamaları için bir sebep olmadığını belirten Tekirdağ Milletvekili Nalcı, "Şartlar oluştu. Yerel yönetimi almaya en yakın olduğumuz yerlerden biri Çorlu. Tekirdağ`ın ve Trakya`nın başkenti konumunda yer alan
Çorlu'yu kazanmak istiyoruz" dedi. 

Son seçimlerde Trakya bölgesinden çıkan sonucun kendilerini hem şaşırttığını hem de bir o kadar sevindirdiğini söyleyen Ankara Milletvekili Bölükbaşı ise, Ergenekon operasyonu ve AK Parti ile ilgili kapatma davalarına değindi. Operasyon isminin yanlış olduğunu savunan Bölükbaşı, "Türklüğün destanı olan Ergenekon adının bu operasyona verilmesi yanlıştır. 13 aydan bu yana herhangi bir iddia yok. Savcıların kafa karışıklığını gidermesi ve halkın anlayacağı tarzda iddianame açıklaması gerekiyor. Bu konuda yaşanan bilgi kirliliğinin de önüne geçilmeli. Siyasetin karışıp karışmadığını bekleyip göreceğiz" diye konuştu. 

Bölükbaşı, AK Parti aleyhine açılan kapatma davası ile ilgili olarak, "Kapatma davası ne şekilde sonuçlanırsa hayırlı olacaktır. Öncelikle siyasi partilerin kapatılmamasını istiyoruz. Siyasi partilerin kapatılması krize ve kaosa yol açar. Olacakları bekleyip, göreceğiz. 

MHP'li vekiller, Çorlu`nun ardından Tekirdağ, Keşan, Yunanistan, Sofya, Filibe ve Edirne'de de ziyaretler gerçekleştirecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 20:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?