16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Minibüsle cip çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

TEKİRDAĞ’ın Marmara Ereğli'ye bağlı Yeniçiftlik Beldesi’nde yolcu minibüsü ile cipin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Adeta can pazarının yaşandığı kaza sonrası minibüse sıkışan yolcular, vatandaşlar ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Kaza dün saat 22.30 sıralarında Yeniçiftlik Beldesi Aytepe mevkiinde meydana geldi. Kullandığı 59 AT 172 plakalı ciple Tekirdağ’dan Marmara Ereğli’sine giden 52 yaşındaki Osman Nusret Türkmen, şerit ihlali yapınca İstanbul’dan Tekirdağ yönüne giden Mustafa Kartallı yönetimindeki 59 KA 080 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle takla atan yolcu minibüsü, yol kenarındaki bir evin duvarına çarparak durdu. Kazada cip sürücüçü Osman Nusret Türkmen olay yerinde ölürken, minibüste bulunan 8 yolcu yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri ve vatandaşlar minibüste bulanan 5 yolcuyu kendi çabaları ile çıkardı. Bu yolcular ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, sıkışan 3 yolcu için Tekirdağ itfaiyesi kurtarma ekipleri çağrıldı.

CAN PAZARI
Ancak kurtarma ekiplerinin gecikmesi üzerine sinirlenen vatandaşlar olay yerinde buldukları demir parçaları ile sıkışanları kurtarmak istedi. Minibüsün yanında bulunan ağaç nedeniyle yaralıyı kurtarmakta zorluk çeken sağlık ekipleri ve vatandaşlar, buldukları testere ile ağacı keserek 2 yaralıyı sıkıştığı minibüsten çıkardı. Kurtarma ekibinin olay yerine gelmesiyle birlikte minibüs sürücüsü Mustafa Kartal da uzun süren çalışmalar sonucunda araçtan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 14:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?