3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

MOBESE çalışmaları hız kazandı

Tekirdağ'da Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) ihalesini kazanan Data Teknik kazı çalışmalarına hız verdi. Şehrin 3 mahallesinde kazı çalışmalarını tamamlayan ekiplerin 2 ay içerisinde kamera montajına geçmesi bekleniyor. 

Tekirdağ Valiliği ile protokol imzalayarak MOBESE için çalışmalara başlayan Data Teknik A.Ş, 100. Yıl Mahallesinde ve Uğur Mumcu Caddesi'nde kazı çalışmalarını tamamladı. Yaz aylarda olunması nedeniyle çalışmaların hız kazandığını ifade eden Data Teknik A.Ş Alt Yapı Teknisyeni Serkan Haşimler, kazı çalışmalarının iki ay içerisinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Köprübaşı mevkiinde ana yollara boru döşendiğini ifade eden Haşimler, "MOBESE kablolarının geçeceği bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor. Şuan köprübaşı mevkiinde kazı çalışması yapıyoruz. Fiber optik kabloların geçeceği alanları belirledik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa süre içerisinde kazı çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Köprübaşı'ndaki çalışmalarımızın ardından hükümet caddesi ve Aydoğdu mahallelerinde kazı çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmaların ardından da Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu kameralarının montajına başlanacak" dedi. MOBESE kurulması için resmi kurumlarda oldukça istekli ve yardımcı olduğunu kaydeden Serkan Haşimler, tüm kurumlar ile koordineli bir şekilde çalışıldığını söyledi.
 

MOBESE 4 MİLYON YTL'YE MAL OLACAK 

Tekirdağ merkez, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde kurulacak MOBESE sistemi ihalesini kazanan Yıldız Holding Bilişim Grubu şirketlerinden Data Teknik Şirketi ile Tekirdağ Valiliği arasında 4 milyon YTL'lik protokol imzalanmıştı. Ekim ayında hizmete girmesi planlanan MOBESE'de Tekirdağ merkeze 44, Çorlu'ya 60 ve Çerkezköy'e 36 güvenlik kamerası koyacak. Fiber optik kablo, Wimax ve GPRS iletişim ağları ile kameralardan alınan görüntüler komuta kontrol merkezine aktarılacak. Komuta merkezinde dev ekranlar ile izleme yapılacak görüntüler anında değerlendirilecek. MOBESE'nin merkezi ise Tekirdağ Belediye Başkanlığı'na bağlı Yeni İtfaiye Müdürlüğü binasında kurulacak.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 15:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?