3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

MOBESE ihale sözleşmesi imzalandı

Tekirdağ'da MOBESE ihalesini kazanan Data Teknik şirketi ile Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi arasında ihale sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan şehir merkez, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerine toplam 140 kamera, 5 kırmızı ışık ve hız ihlal tespit sistemi kurulacağını söyledi. 

Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın yanı sıra MOBESE ihalesini kazanan Data Teknik Şirketi Genel Müdürü Mehmet Yolcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Murat Öztürk, İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, Çerkezköy ve Çorlu kaymakamları ile Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün katıldı. 

Tekirdağ merkezi ve iki ilçede kurulacak MOBESE sistemi hakkında bilgi veren Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Nisan ayında başlayacak olan kurulum çalışmalarının en geç Ekim ayında tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Vali Doğan, "Tekirdağ İl Merkezi ile Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde hayata geçirilecek olan proje kapsamında sabit kamera, hareketli kamera, plaka okuma kamerası ve kırmızı ışık kontrol sistemlerinden oluşacak. İl merkezin 44 kamera noktası Çerkezköy ilçesinde 36 kamera noktası ve Çorlu ilçesinde 60 kamera noktası olmak üzere toplam 140 kamera noktası ile 5 kırmızı ışık ve hız ihlal tespit sistemi kurulacak. İhalesi 30.01.2008 tarihinde yapılan proje, ihalede en uygun ve ucuz fiyat teklifini veren Data Teknik Bilgisayar 3 milyon 988 bin 431 YTL'ye kazandı. MOBESE kurulum çalışmaları nisan ayından itibaren başlayacak ve en geç ekim ayı başında tamamlanmış olacak" dedi. 

Tekirdağ'ın Türkiye'deki en huzurlu illerden birisi olduğunu belirten Vali Doğan, "Suç ve işleme eğilimi devam etmesine rağmen güvenlik birimlerimiz en yeni teknolojiyi takip ederek mücadele ediyorlar. Suç işlenmesini engellemek için bir caydırıcı bir sistem kurulması gerekiyordu. Bu sisteme kısaca 'MOBESE' diyoruz. Vatandaşlar şehrin muhtelif yerlerinde kendini takip eden bir göz olduğunu bilerek cadde ve sokaklarda gezecekler. MOBESE hizmetinin temeli önleyici güvenlik hizmeti verebilmek için elimize argümanlar vermesidir. Tekirdağ zaten Türkiye'nin en huzurlu illerinden bir tanesidir. Türkiye zaten dünyanın en huzurlu ülkelerinden bir tanesidir. Ama bu sistemlerde daha huzurlu ve yaşanabilir bir Tekirdağ oluşturma gayretimiz daha anlamlı hale gelecek. Büyük pek çok şehirde var olan ve dünyanın her yerinde hızlı kurulmaya devam eden teknolojiden ilimizde istifade edecek. Bu konuda bize destek veren belediye başkanları ve kaymakamlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun ise ilçesinin her geçen gün büyüyen nüfusu nedeniyle suç oranının yükseldiğini ifade ederek, "Çorlu ilçesi çok kozmopolitlik bir yapıya sahip. MOBESE kameraları suçlu ve suçlara karşı caydırıcı bir özelliğe sahip olacak. Her geçen gün değişen suç çeşitleri ile mücadele etmek için MOBESE sistemi faydalı olacaktır" dedi. 

Çerkezköy Kaymakamı Akın Varıcıer de büyüyen ilçede suçların engellenmesi ve için MOBESE sisteminin şart olduğunu ifade ederek, "Tek bir vatandaşımızın bile olayının aydınlanmasına yardımcı olmasına bile değerdir. Bu nedenle ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ile Data Teknik Şirketi genel Müdürü Mehmet Yolcu arasında ihale sözleşmesi imzalandı. Yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olacak MOBESE sistemi ile Tekirdağ şehir merkezine 11 sabit kamera, 19 hareketli kamera, 14 plaka okuma kamerası ve 2 adet kırmızı ışık kontrol kamerası takılacak. Çorlu İlçesine 22 sabit kamera, 38 plaka okuma kamerası, 2 adet kırmızı ışık kontrol kamerası takılacak. Çerkezköy İlçesi'ne ise 22 hareketli kamera, 14 plaka okuma kamerası, 1 adette kırmızı ışık kontrol kamerası takılacak.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 10:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?