6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Mucit öğrencilerin büyük başarısı

Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi Bireysel Yetenekleri Fark Ettirici Program öğrencileri, danışmanları Zeki Turan rehberliğinde asit-baz tanınmasında yaygın olarak kullanılan, ancak fiyatının yüksekliği ve temininin zorluğu nedeniyle öğrencilerin yeterince faydalanamadıkları turnusol kağıdı belirteci yerine kullanılabilecek başka bir belirteci, kırmızı lahana suyu kullanarak elde etti.

Kimya öğretmeni Zeki Turan rehberliğinde laboratuarda sürekli yeni projeler üzerinde çalışan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdikleri projeyi nasıl hayata geçirdiklerini büyük bir gururla anlatarak, çok sayıda projenin de sırada olduğu mesajını verdi. Danışman öğretmenleri Zeki Turan, öğrencilerinin başarısından dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Lahanadan elde ettiğimiz turnusol kağıdı projesini Tübitak ve üniversitelere göndereceğiz. Orada proje geliştirildikten sonra artık turnusol kağıdını yüksek maliyetle yurt dışından almak zorunda kalmayacağız. Turnusol kağıdının bir paketi 3.5 Euro. Biz ise 500 bin lira maliyetle sadece lahana suyundan faydalanarak binlerce turnusol kağıdı elde edebiliyoruz. Tüm Türkiye’de eğitim gören öğrencilere bu proje ile büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hüseyin Güler de yapılan bilimsel araştırmaların artarak devam edeceğini ve bu araştırmaların öğrencilerin gelecekteki çalışmalarına temel oluşturabilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı

Tekirdağ-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 14:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birsen kunter IP: 212.156.246.xxx Tarih : 1.03.2005 13:30:39
teşekkürler çocuklar sizinle gurur duyuyoruz.