16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Namık Kemal Üniversitesi eğitime başladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, ilk akademik yılını düzenlediği törenlerle açtı. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, üniversitenin dinamik kadrosu ve donanımlı alt yapısı ile sadece bölgenin değil Avrupa'nın hatta dünyanın seçkin üniversiteleri arasına girmeye aday olduğunu söyledi. 

Namık Kemal Üniversitesi'nin 2007-2008 akademik yılı açılış törenleri yürüyüş kortejinin Atatürk Anıtı önüne gelerek çelenk sunulmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Namık Kemal Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri arasına gireceğini belirtti. 

Prof. Dr. Şenköylü, "Namık Kemal Üniversitesi, müstesna güzellikte olan yerleşkesi, dinamik kadroları ve donanımlı alt yapısı ile sadece bölgenin değil Avrupa'nın ve hatta dünyanın seçkin üniversiteleri arasına girmeye aday bir üniversitedir. Üniversitemiz yeni kurulan 32 üniversite arasında müstesna bir yere sahiptir. Hali hazırda üniversitemizin 4 fakültesi, 9 meslek yüksek okulu, 1 sağlık yüksek okulu ve 11 bin öğrencisi bulunmaktadır. Namık Kemal Üniversitesi Senatosu'nun aldığı karar uyarınca, 10-15 yıllık bir kuruluş ve gelişme sürecinde, 12 fakülte, 4 yüksek okul, 15 meslek yüksek okulu ve 5 enstitü ile 10 uygulama ve araştırma merkezi ve toplam 25-30 bin öğrenciye sahip olmayı hedeflemektedir" dedi. 

Konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. Şenköylü, "Gençler, Cumhuriyetimiz'i ve onun temel niteliklerini oluşturan üniter devlet, ulus devlet ve laik devlet yapısını sonsuza dek koruyacağımıza yürekten inanıyoruz. Yeni akademik yılda sizlere sağlık ve mutluluk, üstün başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Törenler halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. İlk kez gerçekleştirilen akademik yılı açılış törenine, Bulgaristan'ın Filibe kentindeki Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lordanka Kuzmanova, Gıda Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Goergi Ivanov, Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Boyan Bioltchev, Alman Pasao Üniversitesi Kürsü Başkanı Prof. Dr. Gerhard Kleinhenz katıldı. 

Törene katılan Japonya İstanbul Başkonsolosu Dr. Hironao Matsutani ve eşi de sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Matsutani ve eşi, törenin ardından Rektör Nizamettin Şenköylü'yü makamında ziyaret ederek, rektörlüğün anı defterine Türkçe "Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Derin saygılarımızla" yazdı ve başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem melda IP: 195.174.240.xxx Tarih : 5.03.2009 18:47:20

benim işime ve ödevime yarayan çok güzel bir makaleydi.Aynı zamanda bu güven dolu sözlerinden dolayı Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ'yü tebrik ederim.