4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Nevruz gösterilerine 6 tutuklama

ÇORLU'DA NEVRUZ KUTLAMALARINDA GÖZALTINA ALINAN 9 KİŞİDEN 6`SI TUTUKLANDI

Çorlu'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 9 kişiden 6`sı tutuklanarak cezaevine konuldu.

BDP Çorlu İlçe Başkanlığı ve Nevruz Kutlama Komitesi tarafından Çorlu`da organize edilen ve Çorlu'nun yanı sıra Çerkezköy başta olmak üzere Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz`dan da katılımcıların yer aldığı Nevruz kutlamaları sonrasında terör örgütü lehine slogan atan 9 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette susma hakkını kullandıkları öğrenilen şahıslar, Çorlu Adliyesi'ne sevk edildi. Şahıslardan 6'sı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından "Terör Örgütü Propagandası Yapmak", "Suçu ve Suçluyu Övmek" suçlarından tutuklandı.

BDP Çorlu İlçe Başkanı Mehmet Emin Eşut, Çorlu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Eşut, "Demokratik hakkımızı kullandık, kendi dilimizde şarkı çaldık böyle oldu. Bu çocukların neden gözaltına alındığını anlamış değiliz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 11:32:01
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 01:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 25.03.2011 11:44:16

yillar öncesi cocuklugumdan kalbimin mi desem kafamin mi desem bir köseciginde yerlesemis kalmis benim icin tatlimi tatli güzelmi güzel animi ni olarak bu konu kalmis duruyor cocuktum ufaciktim anasinin bi tanesi idim oda rahmetli oldu allah rahmet eylesin her sene senede bir gün disarda ates yakarlardi üzerinden hem kendileri hem biz atlardik  en az üc olmak sartiyle yilanlar ciyanlar sokmazmis sansin yaver ugurun acilirmis kötülüklerden kurtulur iyilikler seni bulurmus atlayinca bir hos olur ayak ve bacaklarimdan popoma dogru atesin sicakligini ve anamin elimden tutup atlarken aman bir sey olmasindiye atlarken bana yardimci olusundaki elinin sicakligi   hep elimde kalbimde hele bu gün gelince dahada artiyor. gel zaman git zaman simdiki kutlamalara bakiyorum  biri atesi yakmis her taraf yansin diye körüklüyor biri  cikip bu benim atesim benim  günüm benim benim senlik benlik hirsina girmis bu hirsla tam gaz gidiyor nereye nicin hic umrunda degil Tsunami gibi bir sey hem kendine hem baskasina fayda yok zarar bak ne güzel ta dogudan ekmek icin trakyaya gelmis trakyali ekmek icin  almanya gitmis o orda bir bas olsun diye alaman olmus orada sinirlar kalkmis fasist olan irk  karismis kaybolmus onlar  mersine  biz tersine  simdi esas konu neden trakyali alman olsun orda yasasin neden siz atesten atlarken ates degil her taraf yansin diye düsünüp su memlekette hep birlikte yanlisliklar cok bizi idare edenlerin karni tok sirti pek miletinde bu hale gelmesi icin caba cok  gel anam gibi elimden tut  yada ben geleyim hep beraber atlayip hep beraber güzelliklere gidelim