3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Nevruz öncesi 'Huzur' operasyonu

Tekirdağ polisi 21 Mart tarihinde kutlanacak olan Nevruz Bayramı öncesinde kentte 220 memur ile 'Huzur' operasyonu düzenledi. Gece yarısına kadar süren operasyonda hakkında çeşitli nedenler ile arama ve yakalama kararı olan 4 kişi gözaltına alındı, 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi, 8 araç trafikten men edildi. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü yaklaşan Nevruz Bayramı nedeniyle kentte "Huzur" operasyonu düzenledi. Emniyet, Tekirdağ Sulh Ceza Mahkemesi'nden aldığı önleme arama kararı ile kentin giriş-çıkış noktalarında, umuma açık yerlerde, dernek ve lokallerde, otel ve pansiyonlarda kimlik kontrolü yaptı. Trafikte ise belirlenen noktalarda arama yapan polis ekipleri araçları tek tek durdurarak arama yaptı. 'Huzur 59' adı verilen operasyona 5 emniyet müdür yardımcısı, 2 komiser yardımcısı, 190 polis memuru ve 1 sivil memur olmak üzere toplam 219 personel katıldı. 

Yapılan incelemeler sonucunda 1 adet 9 milimetre çapınca ruhsatsız tabanca ve buna ait 6 adet fişek ele geçirdi. Ayrıca haklarında çeşitli nedenler ile yakalama emri olan 4 kişi gözaltına alındı. Bir iş yerinde kimlik bildiriminde bulunmadığı, bir kafede ise müşterilerine açıkta alkol satışı yaptığı gerekçesiyle tutanak tutuldu. Uygulamada 528 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Sabit noktalarda yapılan trafik kontrollerinde ise kusurlu görülen 27 araç sürücüsüne 2 bin 543 YTL para cezası kesildi, 8 araç trafikten men edildi. Bir sürücü ise ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 15:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?