5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

NKÜ'de kayıtlar başladı

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ KAYITLARI BAŞLADI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde öğrenci kayıtları başladı.

2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM) ile yerleştirilen toplam 6 bin 800 öğrencinin kayıt yaptırma işlemlerine başlandı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Orak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kayişoğlu başkanlığında gerçekleşen ilk kayıtta, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü'ne yerleşen Nazik Anaz'ın kaydı yapıldı. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Muammer Girgin'in Nazik Anaz'ın puan durumu ve kaydın nasıl gerçekleşeceği ile ilgili bilgi vermesinin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Orak, "Namık Kemal Üniversitesi'ne hoş geldiniz. Üniversite yaşamına bugünden itibaren adım atmış bulunuyorsunuz. Eğitim hayatınızda başarılar diliyorum" diyerek öğrenciye armağanını verdi.

Nazik Anaz, İstanbul Hadımköy İbrahim Özaydın Çok Programlı Lisesi'nden mezun olduğunu, İstanbul'a ulaşım kolaylığının olması, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen eğitim profilinin çok iyi seviyede olması gibi nedenlerle Namık Kemal Üniversitesi'ni tercih ettiğini ifade ederek, üniversite yaşamına adım attığı için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Orak, ilk kayıtların 6 Eylül'e kadar devam edeceğini, kayıtlar döneminde her akademik birime belirli günler tayin edildiğini, böylelikle yığılmaların önleneceğini ve öğrencilerin de kayıtlarını daha kolaylıkla gerçekleştirebileceklerini vurguladı. Orak, bu yıl Namık Kemal Üniversitesi'ne 6 bin 800 öğrencinin yerleştiğini, üniversitenin 811 kişilik bir kontenjan açığı olduğunu ifade ederek, ek yerleştirmelerle bu açığın önemli ölçüde kapatılmasını beklediklerini dile getirdi.

Orak, yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtlarının da 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan gibi Türk Cumhuriyetleri uyruklu öğrencilerin yanı sıra Makedonya, Bulgaristan, Moldova, Yunanistan, İran, Suriye, Afganistan, Almanya gibi pek çok ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitelerini tercih ettiğini, yabancı uyruklu öğrencilerin sayısında her geçen yıl önemli ölçüde artış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Namık Kemal Üniversitesi'nde eğitim-öğretim kalitesinin giderek yükseldiğini anlatan Prof. Dr. Orak, üniversite bünyesine yeni programlar, bölümler, meslek yüksekokulu ve fakültelerin kazandırılmaya devam edildiğini, bölgenin önceliklerini göz önünde bulundurarak eğitim yelpazesini genişletme çabasında olduklarını söyledi.

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ KAYITLARI BAŞLADI
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ KAYITLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 11:24:03
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 11:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?