4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

NKÜ'de tarım konferansı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde "Tarıma ve Genç Mühendislerin Geleceğine Farklı Bir Bakış" konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen "Tarıma ve Genç Mühendislerin Geleceğine Farklı Bir Bakış" konulu konferans, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Güneş Sigorta Tarım Sigortaları Müdürü Ziraat Mühendisi Tolga Dülger'in sunum yaptığı konferansa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof.Dr. İ. Hakkı İnan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Ziraat Fakültesi Dekanı İstanbulluoğlu'nun kısa açılış konuşmasının ardından, Güneş Sigorta Tarım Sigortaları Müdürü Dülger, "Tarıma ve Genç Mühendislerin Geleceğine Farklı Bir Bakış" adlı sunumunda, "Türkiye için tarım, ekonomik kalkınmayı ifade etmektedir. Ekonomik kalkınma da; istihdam, dış ticarete katkı, sanayide hammadde ve toplumun beslenme kaynaklarını içerisinde barındırmaktadır. Ülkemizde tarım sektöründe 84 çeşit ürün aynı anda yetiştirilmektedir. Bu 84 çeşit üründen biri olan buğdayın da 123 çeşit türü ülkemizde yetiştirilmektedir. Yaklaşık 3 bin 900 civarında epidemik bitkimiz vardır. Bu anlamda biz genç ziraat mühendisleri için tarım, önemli bir istihdam alanıdır" dedi.

Konferans, diğer katılımcıların konuya ilişkin sunum ve konuşmaları ile sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 21:43:05
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 00:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 2.06.2011 10:43:23

 saniyorumki  üniversiteler sadece sinif gecme degil derslerinde halkla ilgili gelecekle ilgili calismalar ve konulari cercevesinde deneyler icatlar vs. yapan ve bunu halkla kurumlarlada paylasan bir yer olmalidir bazi makamlarimizda da üniversitelerimizdede halk veya dis cevrelere tamamen kapali ve ic dünyalarina cekilip kamufle olmuslar bu cagda ulasim internet vs. cok kolay ve her yerde de herkezin her kurum ve makamin tel.  e-mail lerine ulasabiliyorsun ve kendileri bu adresleri ilan ediyorlar ama bir E-mail bir vatandas olarak yaziyor yolluyorsun E- Mail gitti yerine ulasti diyor fakat oradan tik diye bir cevap gelmiyor E-mail konu su belki orayla ilgilidegil veya ilgili buna ragmen bir cevap vermek ten neden acizler madem cevap vermiyecekler neden tel adres E-mail veriyorlar buna aklim ermiyor mesela tarim konusunda bu üniversiteye E-mail cektim ya bizim konumuz degil ya yardimci olabiliriz diye bir cevap tik yok koskoca kurulus sanki yerin dibine girdi  baska makamlarda ayni böyle neden eh ben o zaman agizlarinizla kus tutsalar sinek kücük mide bulandirir misali  ne yapsaniz bos konferans monferans bos vakit gecirmek ne hos maalesef isiniz isimiz bu gidisle zor