3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

NKÜ'de yeni akademik yıl başladı

Namık Kemal Üniversitesi’nin yeni kurulan Tıp ve Fen Edebiyat Fakültelerinde ilk dersler verilmeye başlandı. Tıp Fakültesi 21, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü de 30 öğrenciyle 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına merhaba dedi.


Namık Kemal Üniversitesi 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına başladı. Bu yıl ilk kez kaydı gerçekleştirilen 4 bin 26 kişiyle toplam 12 bin 435 öğrenciye kapılarını açan Namık Kemal Üniversitesi’nde yeni kurulan Tıp ve Fen Edebiyat Fakülteleri’nde düzenlenen açılış töreniyle ilk dersler verildi. Rektör Şenköylü, açılış dolayısıyla tüm öğrencilere ve akademik kadroya başarılı bir yıl geçirmelerini diledi.

Namık Kemal Üniversitesi 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına başladı. 12 bin 435 öğrenciyle yeni ders yılına merhaba diyen üniversitede, bu yıl öğrenci alımına başlayan Tıp ve Fen Edebiyat Fakülteleri ilgi odağı oldu.

REKTÖR ŞENKÖYLÜ’DEN BAŞARILI BİR YIL TEMENNİSİ

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nizamettin Şenköylü yeni eğitim yılıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, üniversitenin 12 bin civarında öğrenciyle 2008-2009 ders yılını açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, yeni kurulan Tıp ve Fen Edebiyat Fakülteleri’nin ilk kez eğitime başladığını vurguladı. Şenköylü, “Yeni fakültelere kayıt yaptıran öğrencilerimiz aileleriyle beraber gelerek akademik kadromuzla tanıştılar ve ilk derslerini görmeye başladılar. Fen Edebiyat Fakültesi’nde ise Kimya öğrencileri ders başı yaptılar. Önümüzdeki yıl Fen Edebiyat Fakültesi’ne Matematik, Fizik, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih dallarında öğrenci alımına başlayacağız. Çorlu Mühendislik Fakültemizde bu yıl Tekstil, Elektronik Haberleşme ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini de açmış bulunuyoruz. Yüksekokullarımızda da 18 yeni program açıldı. Bu yılki eğitim ve öğretim yılının üniversitemiz açısından başarılı geçmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

TIP ÖĞRENCİLERİNE İLK DERSİ DEKAN KESKİNBORA VERDİ

Yeni kurulan Tıp Fakültesi’nin ilk dersini öğrencilere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Keskinbora verirken, 21 öğrenci ilk ders heyecanını aileleriyle beraber yaşayarak birbirleriyle tanışma fırsatı yakaladı. Tıp Fakültesi’nin bütün hocalarının da hazır bulunduğu açılış gününde Dekan Keskinbora yaptığı açıklamada NKÜ Tıp Fakültesi’nin, deneyimli hocalarıyla diğer büyük üniversitelerde verilen tıp eğitimini aratmayacağını dile getirerek, “ 2007 yılında kurulan Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültemiz açıldığı ilk yıl öğrencilerini kendi bünyesinde okutacak duruma gelen nadir tıp fakülteleri arasındadır. Her öğrenci başına birden fazla öğretim üyesi düşmektedir. Bizim gözbebeğimiz olan öğrencilerimiz tıp eğitimlerine seçkin öğretim üyelerimizden neredeyse özel ders alarak başlayacaklar. Bu nedenle de çok şanslı olduklarını düşünüyorum ” dedi.

DEKAN YARAR: “ETKİN VE ÜRETKEN BİR EĞİTİM YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nün 30 öğrencisi de, fakültenin tüm hocalarının bulunduğu sınıfta ilk derslerini Dekan Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar’dan aldı.

Fen Edebiyat Fakültesi’nin Kurucu Dekanı olarak ilk öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar, öğrencileri Fen-Edebiyat Fakültesinin gelişimi, öğretim hedefleri, ilkeler ve yönetmelikler hakkında bilgilendirdi.

Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar, “Karşılıklı dayanışma içerisinde etkin ve üretken bir eğitim yapmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde onları çözmek için tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte çaba sarf edilecek ve böylece huzurlu bir eğitim ortamı da sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

Trakya Gazetesi
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:47:36
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 11:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?