3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

NKÜ'den kan bağışı kampanyasına destek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ve personeli Edirne Kızılay Kan İstasyonu'nun düzenlediği kan bağışı kampanyasına katıldı. 

Edirne Kızılay Kan İstasyonu ve Kızılay Tekirdağ Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen bağış kampanyasına Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri de katıldı. 

Üniversitesinin Değirmenaltı Yerleşkesi'nde öğrencilere kan bağışı ile ilgili bilgiler veren Edirne Kızılay Kan İstasyonu'nda görevli Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Şennur Evci, Türkiye'de kan ihtiyacının yıllık ortalama 1 milyon 500 bin ünite olduğunu söyledi. 

Evci, "Buna karşı geçtiğimiz yıl gönüllük esasıyla 600 bin kişiden kan alınabildi. Düzenlediğimiz kan bağış kampanyalarının amacı, gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçıları kazanmak, güvenli kan-kan bileşenleri üretmek, kan bağışçısı eğitimlerini arttırmak, toplumumuzda gönüllü kan bağışının sosyal sorumluluk ve bir insanlık görevi olduğu bilincini oluşturmaktır. Üç ayda bir bu kampanyaları tekrarlamayı düşünüyoruz. NKÜ' de iki gün sürecek çalışmalarımızda en az 150 ünite kana ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Bilgilendirmenin ardından öğrenciler kampanyaya katılarak kan bağışında bulundu. Ayrıca üniversite içerisinde "Kızılay Topluluğu" oluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 16:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?